Trabzon'da doğal gaz çalışmalarında durmak yok

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda doğal gaz çalışmalarında durmak yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 13:53

Trabzon'da doğal gaz çalışmalarında durmak yok

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak yüklenici firma yetkilileri ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak’ın da hazır bulunduğu toplantıda çalışmalar her yönüyle masaya yatırıldı. Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un doğalgazla buluşturulmasında ve diğer çalışmalarda çalışma hızımız artarak devam etmektedir. Ortahisar ilçesinde kapısına doğalgaz ulaştırılan konut ve işyeri sayısı 64 bin 553’e yükseldi. Trabzonluların abone olup doğalgazı kullanmaya başlamakta hevesli olmalarını özellikle rica ediyorum. Şu anda müşteri sözleşmesi sayısı 36 bin 884’tür” dedi. Gümrükçüoğlu, “ Her hangi bir iklim engeli olmadıktan sonra ara vermeden çalışmalarımızı devam ettireceğiz. 2016 yılı sonunda yüzde 70-75’lere, 2017 yılı sonunda da yüzde 85’lere, hatta yüzde 90’lara ulaşmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.

AKYAZI, AKÇAABAT VE ÇUKURÇAYIR’A DA DOĞALGAZ

Akyazı Stadı’nın olduğu bölgeye de çelik boruların ulaştırıldığını belirten Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor’un yeni stadının açılışına kadar buradaki doğalgaz çalışmalarını da tamamlamış olacağız. Yıldızlı Kavşağı ve Akçaabat’a gidecek olan hat için de ilk adım atıldı. Çukurçayır’da eski hayvan barınağının olduğu alanda istimlâk çalışmalarını sürdürüyoruz. Kısa süre sonra Çukurçayır’a doğalgaz ulaştıracağız” diye konuştu.

Doğalgaz çalışmalarının devam ettiği mahallelerde de kısmı olarak doğalgaz kullanımına başlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Beşirli, Karşıyaka, Soğuksu, Erdoğdu mahalleleri, Tanjtant yolu, Gülbaharhatun istikameti, Kurtuluş, Yenimahalle, Bahçecik, Yenicuma, Kaymaklı ve Pelitli bölgelerinde de doğalgaz çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor” diyerek çalışmaların kısa sürede tamamlanması için çaba harcadıklarını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!