Trabzon’da 19 Mayıs coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da 19 Mayıs coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 16:57

Trabzon’da 19 Mayıs coşkusu

Haberin Devamı

Fatih TURAN- Osman ŞİŞKO/TRABZON, (DHA) - 19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Trabzon'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, zaman zaman etkili olan yağış nedeniyle 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan kutlama töreni ile devam etti. Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyelerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarından sonra öğrenciler de hazırladıkları gösterileri sergiledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının jimnastik gösterisi katılımcılardan yoğun alkış aldı. Tören sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.
CHP’LİLER DE YÜRÜDÜ
Bu arada CHP'liler de 'Bağımsızlık Yürüyüşü' düzenledi. Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 200 CHP'li, Atatürk Alanı'na kadar Türk bayrakları ve Atatürk fotoğraflarıyla yürüdü, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları attı. AK Parti İl Başkanlığı binası önüne gelen ve bir süre duran grubun attığı slogan bu kez, “Türkiye laiktir laik kalacak” olarak değişti.
Atatürk Alanı'nda anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstikal Marşı okundu. Burada konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, 19 Mayıs için ülkeyi yönetenlerin artık 19 Mayıs için kutlama izini vermediğini belirterek, “Atatürk anıtlarına bile çelenk konulmasına müsaade edilmemekte, yasaklar getirilmektedir. Bu yasakları tanımıyoruz ve kutlamaları sürdüreceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi. Atatürk’ün gençliğe hitabesinin hep birlikte okunmasının ardından kalabalık olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!