Tonya’da, Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Tonya’da, Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 13:03

Tonya’da, Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Haberin Devamı

İnan KALYONCU/TONYA(Trabzon),(DHA)- TRABZON’un Tonya ilçesinde ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ nedeniyle etkinlik düzenlendi.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü tarafından ‘Ekranla değil, akranla büyüsün çocuklar’ sloganıyla düzenlenen etkinlik Feride-Ahmet Şener Ortaokulu salonunda yapıldı.

Tonya’da, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü tarafından, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ kapsamında etkinlik düzenlendi. ”Ekranla değil, akranla büyüsün çocuklar” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, Ayhan Güner İlkokulu ve Feride-Ahmet Şener Ortaokulu öğrencileri katıldı. Etkinlik boyunca öğrenciler çeşitli oyunlar oynadı. Salonda oluşturulan panoya öğrenciler tarafından, çocuk hakları ile ilgili çeşitli sözler yazıldı.

‘EKRANA BAĞIMLILIKTAN KURTARMALIYIZ’

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, “Günümüzün bir problemi, sosyal medya bağımlılığı, özellikle çocukların erken yaşta oyunlarla muhatap olması, bu oyunların bağımlılık haline getirilmesi sonucu, beslenmesini ihmal etmesi, uykusunu ihmal etmesi, eğitimini ihmal etmesi, anti sosyal varlıklar haline gelmeleri ve bunun ileri boyutunda da ‘mavi balina’ dediğimiz oyunlar sonucu hayatını kaybetmeleri. Bunu biz sloganlaştırdık, çocuklar ekranla değil, akranla büyüsün dedik. Çocuklar için geleneksel oyunlarımızı yeniden yazdık, yeniden uygulamaya soktuk ve çocukların ilgi duyabileceği hale getirdik. Bugün burada hem çocuk haklarını anlatmış olacağız hem de yeni oyunlarla çocuklarımızın ilgisini çekmeye çalışacağız, ekrana bağımlılıktan aşama aşama onları uzaklaştırmaya çalışacağız, cazip oyunlarla kendi yaşıtlarıyla  grup içerisinde oynayarak öğrenmelerini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, halkoyunları gösterileri sergilerken, etkinliğe katılan çocuklara belgeleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!