Tıpkı Sizin Gibiyiz + Bir Farkla

Güncelleme Tarihi:

Tıpkı Sizin Gibiyiz + Bir Farkla
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 10:50

Tıpkı Sizin Gibiyiz + Bir Farkla

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde, Gönül Elçileri Projesi kapsamında, “Sevgi Damlalarından Sevgi Yağmurlarına” adlı proje çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Down Sendromu konusunda bilgilenmek, farkındalık yaratmak ve yaşamın her noktasında mevcut engelleri kaldırmak için Trabzon Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında okul öncesi ve ilköğretim kademesindeki özel çocuklar Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde genel eğitim sınıflarında eğitimlerini sürdüren akranlarıyla resim çalışması yaptı. Ortaöğretim kademesi öğrencileri ise kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel işletmelerde 1 gün çalıştı.

"TIPKI SİZİN GİBİYİZ + 1 FARKLA"

Öğrencileri çalıştıkları yerlerde ziyaret eden Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, özel çocuklarla yakından ilgilendi, sohbet ettiği çocuklara çiçek verdi. ’Tıpkı Sizin Gibiyiz Artı  Bir Farkla’ yazılı tişörtleri giyen çocuklar da Şengül Yavuz ve diğer konuklara ikramda bulundu.

Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin özel gereksinime sahip çocukların sosyal hayata katılması ve güven kazanmaları açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Şengül Yavuz, “Özel çocuklar çalışarak sosyal hayatın içerisinde olmanın mutluluğunun tadına varıyorlar. Hayatlarına renk katan bir olaydan yola çıkarak yaşantılarını daha da güzelleştiriyorlar. Bizlerde onların mutluluklarına şahitlik ediyoruz. Çocukların sosyalleşmelerine vesile olan her türlü projenin destekçisi olacağız” dedi. Farkındalık çalışmalarının sürekliliğinin sağlanacağını, sadece 21 Mart’la kalmayacağını ifade eden Şengül Yavuz, çocukların çalıştığı mekân sahiplerine de verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!