Sheraton Otel için ilk kazma yakında vurulacak

Güncelleme Tarihi:

Sheraton Otel için ilk kazma yakında vurulacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 14:59

Sheraton Otel için ilk kazma yakında vurulacak

Haberin Devamı

YOMRA(Trabzon)(DHA) - Yomra'da inşa edilecek olan Sheraton Otel'in yatırımcısı Armada Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Rahif Hakmi, Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu ziyaret etti.

YAKLAŞIK MALİYET 60 MİLYON DOLAR

Trabzon’un Yomra İlçesi’nde Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu alanda inşa edilecek olan Sheraton Otel’in yatırımcı grubu Armada Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Rahif Hakmi, Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu ziyaret ederek, gerçekleştirecekleri yatırımlar hakkında bilgi verdi. Trabzon Ticaret Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’ nun da katıldığı ziyarette konuşan Hakmi, Yomra’ya güzel bir yatırım yapacaklarını belirterek, “Gerçekleştireceğimiz yatırım bizim için kısa vadede  değil ancak uzun vadede karlı olacak. 60 milyon dolar civarında bir yatırım olacak. Otelin yüzde 50’si konaklama, diğer kısmı ise yiyecek alanı, alışveriş merkezleri, tıp merkezleri, Fuar - Kongre merkezi ve kültür aktivitelerini içerisinde bulunduracak. Anahtar teslimi 18 ayda yapılacak. Son sistem akıllı yeşil bina olacak. Bölgedeki en özel yatırıma imza atacağız” dedi, yatırımla bölge istihdamına da büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.

BAŞKAN SAĞIROĞLU: YATIRIMCIYA YARDIMCI OLUYORUZ

TTSO Başkanı Hacisalihoğlu’na ve yatırımcı gruba ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Sağıroğlu da, ilçede gerçekleştirilecek yatırımları çok önemsediklerini belirterek, “Ben şahsen yatırımın karlı olmadığı konusunda aynı görüşte değilim. Yapılacak yatırım bugün için de karlı bir yatırımdır. Trabzon’da 4 aylık dönemde otellerin doluluk oranı yüzde yüzdür. Yerel yönetimler olarak yurt içi ve dışından gelen turisti buradaki konaklama süresini 4 aydan 7-8 aya nasıl çıkarabiliriz diye çalışmalarımız var. Çok güzel kırsal alanlarımız var. İlerleyen zamanlarda Yomra Belediyesi olarak kendilerine önemli projeleri sunacağız. İlçemize yapacakları her türlü yatırımı kendi öz yatırımımız olarak değerlendiriyoruz. Gerekirse kendilerine şantiye şefi gibi yardım edeceğiz. Yatırımcımıza köstek değil yardımcı olacağız. Yatırım gerçekleştiğinde kendileri de bizden memnun kalacaklar, övgü ile bahsedecekler. Trabzon’da turizmin kalbi Yomra. Sheraton Otel’de ilçemize çok yakışacak. Ruhsat çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yarın Allah nasip kısmet ederse yatırımcımızın ruhsatını vereceğiz. Gerek Ticaret Odası, gerekse Dünya Ticaret Merkeziyle birlikte Trabzon’da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu. 
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!