Şengül Yavuz, Afganlı aileleri ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Şengül Yavuz, Afganlı aileleri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 13:39

Şengül Yavuz, Afganlı aileleri ziyaret etti

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Trabzon’da yaşayan Afganistan uyruklu aileleri ziyaret etti.

Gönül Elçileri projesi kapsamında aktiviteleri adeta hiç durmadan sürdüren Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit’in eşi Funda Akşit, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan’ın eşi Dilek Yazgan, Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Harputlu ile birlikte Afganlı ailelere ziyarette bulundu.
Eşini savaşta kaybeden Afganistan uyruklu Hatice Rapzadze ile başlayan ziyaretler, Afganlı Seyyed Alı Bagheri ve Hamidullah Yaqoob’un aileleri ile devam etti. Aile bireyleriyle sohbet eden Şengül Yavuz, sorunları ve talepleri dinledi, çözümü noktasında yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Ülkelerinden uzakta yaşamak zorunda kalan Afganlı ailelerin hayatlarını sürdürürken sorunlarla karşılaştıklarını anlatan Yavuz, devletin bu konudaki çalışmalarına ek olarak neler yapılabileceği konusunda çaba harcanması gerektiğini dile getirdi. Ülkemizdeki sığınmacı çocukların Türkçe eğitim alabilmeleri açısından gerekli çalışmaların yapıldığını hatırlatan Şengül Yavuz, çocukların okullara devam ederek hem Türkçe öğrendiklerini, hem de normal eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMALI, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİMİZİ UZATMALIYIZ

Acıların ve kaygıların paylaştıkça azalacağı, güçlüklerin yardımlaşma ve dayanışma ile aşılacağı, toplumun birliktelikle büyüyeceği inancıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Şengül Yavuz, ”Vatanlarından ayrılmak zorunda kalarak ülkemize gelen bu insanlara elimizden geldiği kadar sahip çıkmalıyız. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya, ihtiyaç sahibi insanlara yardım elimizi uzatmaya özen göstermeliyiz” dedi.

AFGANLILAR TEŞEKKÜR ETTİ

Vatanlarından uzakta yaşamak zorunda kalmaktan yakınan ancak Türkiye’de bu şekilde sahiplenilmek ve düşünülmekten duydukları mutluluğu dile getiren Afgan uyruklu aileler de, “Bizlere verdiğiniz destekleri hiçbir zaman unutmayacağız” diyerek Şengül Yavuz’a teşekkür ettiler.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!