Öğrenciler TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni inceledi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni inceledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 13:41

Öğrenciler TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni inceledi

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA)- TRABZON Ticaret ve Sanayi Odası Özel İpekyolu Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, kentin tarihi hakkında önemli bilgiler edindi.

Trabzon Özel Candan Koleji 5. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni gezdi. Müzedeki tarihi eserler hakkında Coşkun Kulaksızoğlu tarafından bilgilendirilen ve soruları yanıtlanan öğrenciler, eserleri ilgiyle inceledi. Tarihi İpekyolu’nun önemli merkezlerinden biri olan Trabzon’un çeşitli alanlardaki tarihi eserlerini görmekten mutlu olduklarını belirten öğrenciler, tüm arkadaşlarını şehirdeki müzeleri gezmeye davet etti.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yavuz Selim Karabayır, Müzecilik Kolu çalışmaları kapsamında kentteki farklı müzeleri gezdiklerini belirterek, “Bugüne de TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni ziyaret ettik. Çocuklarımız burada şehrimizin el sanatlarını gördüler. Tarihteki ticareti hakkında bilgiler edindiler. Bilmedikleri birçok şeyi öğrendiler. Böyle güzel bir müzeyi Trabzon’a kazandırdığı için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖNEMLİ ESERLER BULUNUYOR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın giriş katında bulunan TTSO Özel İpekyolu Müzesi, 25 Aralık 2014’te açıldı. Dünyanın en eski ticaret yollarının önemli bir kavşağı olan Trabzon’da eskiden işadamlarının mühür olarak kullandığı akik yüzükler, Trabzon eyalet mührü, Fatih Sultan Mehmet’in hocasının 500 yıllık kitabı, Trabzonlu hattatlar tarafından yazılmış altın varaklı Kuran-ı Kerimler, Trabzon’da ticarette kullanılan bazı tarihi eşya ve aletler, eski silah ve kılıçlar başta olmak üzere 400’ün üzerinde eser bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!