"Marifet büyük sevmektir" temalı Anneler Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Güncelleme Tarihi:

Marifet büyük sevmektir temalı Anneler Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 11:23

"Marifet büyük sevmektir" temalı Anneler Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün eşi Rukiye Öz’ün hazırladığı, ‘Marifet Büyük Sevmektir’ temalı Anneler Günü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Rukiye Öz,  "Annelik emek, fedakarlık, gayret ve hiç ayırt etmeksizin sevmek ister. Çünkü, marifet büyük sevmektir" dedi

Bir otelde düzenlenen etkinliğe Vali Öz’ün eşi Rukiye Öz’ün yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Garnizon Komutanı Alb. Okçin Akşit’in eşi Funda Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal’ın eşi Şermin Köksal, Milletvekili Adnan Günnar’ın eşi Filiz Günnar, şehit aileleri, koruyucu aileler, engelli aileleri, huzurevi sakinleri, sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

MARİFET BÜYÜK SEVMEKTİR

Annelerin tarif edilemeyecek kadar mukaddes varlık olduklarını dile getiren Rukiye Öz, “Anne; sevgi, şefkat, sabır, fedakarlık, darda kalınca sığınacak liman gibi içerisinde çok anlamlar barındıran sihirli bir kelimedir. Annelik bizim milli kültürümüzde ve inancımızda çok büyük değeri olan kutsal bir kavramdır. Devletlerimizin kuruluş ve yükselişinde önemli fetihlerde ve zor zamanlarda kadınlarımızın ve annelerin önemli yeri olmuştur. Bugün de sağlıklı toplum ve aile yapısının temeli güçlü kadın ve annedir. Onun için kızlarımızın ve kadınlarımızın eğitimi, meslek sahibi olması ve güçlenmesi için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Rukiye Öz, “Çocuk doğurmak annelik değildir. Annelik emek, fedakarlık, gayret ve hiç ayırt etmeksizin sevmek ister. Çünkü, marifet büyük sevmektir. Her zorluğa rağmen asla vazgeçmeyen, çocuklarına kol kanat gererek geleceğe hazırlayan tüm annelerimize selam olsun ” diyerek konuşmasını tamamladı.

KADININ OLDUĞU YERDE HOŞGÖRÜ, SEVGİ VE BARIŞ OLUR

Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da, “Kadın, evi, çocukları ve ailesi için büyük fedakarlık gösteren, onlara kol kanat geren en değerli varlıktır. Kadın elinin her alana değmesi için sizler adına mecliste mücadele ediyoruz. Bütün toplumu şekillendiren kararlarları alırken toplumun yarısını oluşturan kadınları yok saymak bu topluma yapılan en büyük haksızlıktır. Kadının olduğu yerde hoşgörü, sevgi ve barış olur. Bir anne olarak başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin anneler gününü büyük bir hürmetle kutluyorum” diye konuştu.

Koruyucu aileler adına bir konuşma yapan Hatice Cevahir de, 25 yıl anne olmadığını ancak koruma altındaki bir çocuğu alarak annelik duygusunu yaşadığını belirterek, “Arabam, evim, her şeyim oldu ama hiç mutlu olamamıştım. Annelik duygusunu yaşayınca mutluluğu yakaladım” diyerek herkesi koruyucu aile olmaya davet etti. Katılımcılardan Muradiye Dilek de, engelli aileleri olarak yaşadıkları sorunları dile getirdi, sorunların çözümünde gösterdikleri hassasiyetten dolayı Rukiye Öz’e teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında günün anlam ve önemine ilişkin tüm anneler adına pasta kesildi, müzik öğretmeni Tuğba Işıldak Tezcan da, annelere özel mini bir konser verdi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!