KTÜ'de müzik ve dans sempozyumu yapılacak

Güncelleme Tarihi:

KTÜde müzik ve dans sempozyumu yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 13:04

KTÜ'de müzik ve dans sempozyumu yapılacak

Haberin Devamı

Tolga SAĞLAM/TRABZON, (DHA)- KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 18-22 Ekim 2016 tarihleri arasında KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 2’inci Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmalar Sempozyumu öncesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç Dr. Abdullah Akat, Yrd. Doç. Dr. Tuncel Önder, Yrd. Doç. Dr. Merve Eken Küçükaksoy, araştırma görevlisi Emrah Ergene ile İngiltere’den Prof. Dr. Jim Samson ve Almanya’dan Lars Christian katıldı.

9 ÜLKEDEN 100 AKADEMİSYEN VE SANATÇI AĞIRLANACAK

Açıklamalarda bulunan Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr.  Akat, sempozyumun ana konusu olan, 'Bellek ve Kültürel Miras’ın' müzik ve dans ile ilişkisinin tüm toplumsal ve kültürel yapılar içinde, bilim insanları tarafından tartışılması ve değerlendirilmesinin temel hedefleri olduğunu dile getirdi, sempozyum süresince Trabzon’da 9 farklı ülkeden 100 civarında akademisyen ve sanatçıyı ağırlayacaklarını söyledi.

ETKİNLİĞE TRABZON HALKINI DAVET EDİYORUZ

İlk defa geçen yıl düzenlenen Doğu Karadeniz Bölgesi Geleneksel Müzik ve Dans Günleri'nin kadrosunu zenginleştirip sempozyuma dahil ettiklerini ifade eden Doç. Dr. Akat, “Böylece, bölgemizdeki farklı performans şekillerini, farklı ekol ve kuşaklardan müzisyenleri, Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden, derneklerden, sivil toplum kuruluşlarından, resmi,özel müzik ve dans eğitimi veren okullardan ilgilileri ve halkımızı bir araya getireceğiz. Karadeniz Bölgesi müzik kültürüne ilişkin tespitlerin yapılması, bölge müzik kültürünün korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması konusundaki farklı görüşlerin ortaya çıkarılması açısından faydalı olacağına inandığımız bu etkinliğe tüm Trabzon halkını davet ediyoruz” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!