CHP’li Pekşen:  Sümela’da ağaçlar kurumaya başladı

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Pekşen:  Sümela’da ağaçlar kurumaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 10:30

CHP’li Pekşen:  Sümela’da ağaçlar kurumaya başladı

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA) - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’nın çevresinde yer alan ağaçların kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtip “Sümela Manastırı’nın etrafındaki ormanlık alanlardan birisi olan bu alanda ağaçlar böceklenme nedeniyle kurumaya başlamıştır” dedi.

Sümela Manastırı'nın çevresindeki çam ormanlarının böceklenme sonucunda ağaçların kurumaya başladığını belirten CHP Milletvekili Haluk Pekşen, “Orman Bakanının vurdumduymazlığı Karadeniz’in doğal güzelliğini bitirme noktasına getirdi. Sümela ormanlarında böceklenme nedeniyle ağaçlar kurumaya başladı. Orman ve Su İşleri Bakanı’nı defalarca uyarmamıza rağmen her seferinde kamuoyunu aldatma dışında, sağlıklı bir bilgilendirme yapmadı. Orman Bakanı olarak Karadeniz'e zarar vermek, bölge halkına zehirli su içirmek, dereleri yağmalattırmak dışında Karadeniz’in hayrına ne yaptınız?” dedi.

‘ÇAM ORMANI YOK OLMAYA BAŞLAMIŞTIR’

Yaşananlara karşın hiçbir tedbir alınmadığını kaydeden Pekşen “Fotoğraflarda da görüldüğü gibi Sümela Manastırı’nın etrafındaki ormanlık alanlardan birisi olan bu alanda ağaçlar böceklenme nedeniyle kurumaya başlamıştır. 30-40 metreye uzanan boylarıyla dünyanın en önemli çam ormanlarından birisi olan bu alan yok olma tehlikesiyle yüz yüzedir. Ancak buna rağmen hiçbir tedbir alınmamıştır ve bu dünya güzeli çam ormanı yok olmaya başlamıştır. Bugüne kadar Karadeniz’e gösterdiğiniz ilgisizlik Sümela çam ormanında da kendini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!