Bilim Sanat Şenliği’nde şehitlere saygı

Güncelleme Tarihi:

Bilim Sanat Şenliği’nde şehitlere saygı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 13:24

Bilim Sanat Şenliği’nde şehitlere saygı

Haberin Devamı

Osman ŞİŞKO/TRABZON,(DHA) – TRABZON’da düzenlenen, Bilim ve Sanat Şenliği’nde şehitler nedeniyle eğlence iptal edildi, sade bir törenin ardından stantlar gezildi.

Trabzon Zağnos Vadisi’nde düzenlenen Bilim ve Sanat Şenliği’ne Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile öğrenciler katıldı. Törende şehitler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Bilim ve Sanat Şenliği için düzenlenen eğlenceler ise şehitler dolayısıyla iptal edildi.

TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmaya Trabzon’dan katılacak olan 40 eserin sergilendiği törende konuşan Vali Öz, “Ecdat yadigarı bu vadide hem değerlerimize, hem tarihe sahip çıktığımızı görüyoruz, hem de geleceğe yönelik ülkeyi kalkındırmak ve geliştirmek adına ürettiğimiz projelerin gururunu yaşıyoruz. Bu ülkeyi bize vatan olarak yaşatmak istemeyenler, her türlü oyuna başvuruyor. Ancak bu millet bin yıldır yaşadığı bu coğrafyada sonsuza dek yaşamak için birlik ve beraberlik içinde kararlı. Bunun için bir ve beraber olacağız, daha çok çalışacağız, daha fazla proje üreteceğiz. Bu anlamda Trabzon bilimde, sanatta güçlü alt yapısı olan bir ilimiz. Türkiye’de en fazla proje üreten il olduğumuz için bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından stantlar gezildi. Stantlarda akıllı robot, görme engelliler için uyarı veren baston, karasal iklimin hakim olduğu coğrafyalarda çatıda biriken karlardan enerji üreten proje, engelli vatandaşlar için lojistik ile araba kullanma sistemi dikkat çekti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!