Bakan Soylu: Teröre karşı acımasız olacağız

Güncelleme Tarihi:

Bakan Soylu: Teröre karşı acımasız olacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 13:26

Bakan Soylu: Teröre karşı acımasız olacağız

Haberin Devamı

Fatih TURAN- Osman ŞİŞKO/ TRABZON,(DHA)– İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, teröre karşı müsamahakar olmayacaklarını belirterek, "Elimizdeki teknik ve istihbari donanım açısından bütün araçları sahada hazır edeceğiz. Onların hareket kabiliyetini tamamen kesmeye çalışacağız. Tekrar söylemek istiyorum, acımasız olacağız" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılarak vatandaşlarla bayramlaştı. Burada konuşan ve terörle mücadelede acımasız olacaklarını ifade eden Bakan Soylu, “Teröre karşı hiçbir zaman müsamahakâr olmayacağız. Elimizdeki bütün teknik, istihbarı ve donanım açısından bütün araçlarımızı sahada hazır edeceğiz. Onların hareket kabiliyetini tamamen kısmaya çalışacağız ve acımasız olacağız. Ama vatandaşımıza karşı da büyük bir özveri ve şefkatle, arzularının ve ideallerinin gerçekleşmesi için büyük bir cevvaliyet içerisinde hareketimizi ortaya koyacağız. Hükümetimiz kararlılık içerisindedir. İnanıyorum ki terörle mücadelede Türkiye başarılı olacaktır. Terörle mücadelede başarılı olmak için güvenlik güçlerine ihtiyacımız varsa, oradaki vatandaşımızın da desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞA BASKI KURANLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ
Güvenlik güçlerinin büyük bir titizlikle çalıştığını kaydeden Bakan Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Belediyeler üzerinden gerçekleşen olaylar, kabul edilebilir cinsten değil. Terör örgütü tarafından baskıyla ortaya koyulan oluşumların üzerine gideceğiz. Tespitlerimiz var ve bu tespitleri yakında ortaya koyacağız. Sivil toplum örgütü görünümündeki bir takım yapılar vatandaşa baskı ortaya koyuyor. Belediyeler aldıkları elemanlar vasıtasıyla köylülere baskı yapmaya çalışıyor. Bunları hukuk ve kurallar içerisinde çözeceğiz. Güvenlik güçlerimiz çok önemli çalışmaların altına imza atıyor. Büyük bir titizlikle çalışıyorlar. Teknik olarak da çok üst düzeydeler.”
BÜYÜKELÇİYE CEVABIMIZI VERDİK
Belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili ABD Büyükelçiliğinin açıklamasına tepki gösteren Bakan Süleyman Soylu, “Maalesef üzüntü duyduğumuz olaylar da oluyor. Yıllarca dost olarak nitelendirdiğimiz, müttefik olarak birçok meseleyi beraberce taşıdığımız ülkelerin büyükelçileri, üzerlerine vazife olmayan açıklamalar gerçekleştiriyor. Bu, özellikle bağımsız ülkeler için kabul edilemez. Yani kendi hükümranlık alanları varsa ve bunları gerçekleştiriyorlarsa bu da bizim açımızdan çok da hoş bir durum değil. Çünkü hiçbir bağımsız ülkenin bir ülkenin yol haritası çizmesi çok doğru değildir. Sanki tahrik eder gibi ve meseleleri kaşır ve bir de yön verir gibi konuşmaları bizi üzmüştür. Ama bu konuda büyükelçinin değerlendirmelerine aynı şekilde cevabımızı verdik. Büyükelçiye gerekli uyarıyı yapmak o ülkenin meselesidir ve biz onu ondan bekliyoruz” dedi.
DEVLET, GELİR ELDE ETMEK İÇİN TUZAK HAZIRLAMAZ
Ordu’daki Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’i (TEDES) için alınan kararın net olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konuda da şöyle konuştu:
“Sanatçı Onay Şahin’in de şarkılarına ve vatandaşlarımızın da sitemlerine konu olan TEDES meselesi var. O konuda söylediğimiz açık ve nettir. Bundan vazgeçmek mümkün değildir. Devlet vatandaşın hem canını, hem de malını korumak ve muhafaza etmek, hem de gelir etmek için bir tuzak hazırlamaz. Bu mümkün değil. Bu bayram üstü bu konularda daha da dikkatli olduk. İnşallah bu konuda ortaya koyduğumuz kararlılık ve iradeye milletimiz aynı şekilde cevap verecektir.”
SON 15 YILIN EN AZ KAZASI VAR
Vatandaşlara emniyet kemeri takmaları konusunda da uyarılarda bulunan Bakan Soylu, bayramda son 15 yılın en az trafik kazası yaşandığını belirterek, “Trafikte maalesef ciddi kazalarla karşı karşıya kalıyoruz. Emniyet kemeri sadece arabanın önünde olanların için değil. İstatistiklere göre arka koltukta oturanlar kemer takmıyorsa daha fazla zarar görüyor. Onun için arka koltukta da emniyet kemerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Buradan bakan arkadaşlarıma çağrım var; arkada oturuyorsunuz, ne olursunuz emniyet kemerini takın. Bayram kaza istatistiklerini bayramdan sonra açıklayacağız. Son 15 yılın, şu anda kadar en az kazası yaşandı. Ne olursunuz, dönüş yolunda acele etmeyelim” diyerek konuşmasını noktaladı

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!