Bakan Soylu, şehit evine gitti, kabri başında dua etti

Güncelleme Tarihi:

Bakan Soylu, şehit evine gitti, kabri başında dua etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 14:17

Bakan Soylu, şehit evine gitti, kabri başında dua etti

Haberin Devamı

Fatih TURAN/ŞALPAZARI (Trabzon), (DHA) - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’ın Samandağ İlçesi'nde şehit düşen 23 yaşındaki sözleşmeli er Alper Al’ın Trabzon'un Şalpazarı İlçesi’ndeki evini ziyaret etti. Bakan Soylu, daha sonra da Of İlçesi’nde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Fakültesi’nin mezuniyet törenine katıldı.
Bugün sabah saatlerinde Trabzon'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde geçen pazar günü, sahile yaklaşık 3 kilometre açıkta, üzerinde 2 ceset bulunan filikaya tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan sözleşmeli er Alper Al'ın, Şalpazarı İlçesi'ndeki ailesini ziyaret etti. Şehit sözleşmeli er Alper Al’ın babası Mehmet, annesi Keziban ve ağabeyi Jandarma Yüzbaşı Onur Al'a taziyede bulunan Bakan Soylu, ardından da şehit Al’ın kabri başında da dua etti.
'BUGÜN 27 MAYIS; BİR HAKSIZLIĞIN, ZULMÜN VE KARANLIK TABLONUN TARİHİ'
Ardından Of İlçesi’ne giden Bakan Soylu, KTÜ Teknoloji Fakültesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, Kaymakam Eren Arslan, İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal ile çok sayıda öğrenci ile velilerin katıldığı törende konuşan Bakan Soylu, "Bugün 27 Mayıs. 27 Mayıs 1960. 56 yıl önce Türkiye’de bir haksızlığın, bir zulmün ve bir karanlık tablonun tarihi olarak bildiğimiz memleketimizin yakın tarihinde yer alan bir gündür. Türkiye 1950 ila 1960 arasında çok büyük bir değişim ve devrim gerçekleştirmiştir. Köylerle şehirler birleştirilmiştir. Bir köylünün oğlu avukat, mühendis, vali, milletvekili, başbakan hatta cumhurbaşkanı olabilmiştir. Bunları sağlayan sadece insan değil aynı zamanda iklimdir. Bir demokrasi iklimidir. Alevi’si, Kürt’ü kendisin ifade etmiştir. 1950-1960 arasında bir tek Kürt isyanı olmamıştır. Sebep demokrasidir. Bugün de aynı iklimi yaşıyoruz. Ülkemizde insanlarımızın yarına umutla baktığı bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız" dedi.
İŞKUR 899 BİN KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİ
Mezun olan öğrencilere seslenen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hayata atıldığınız Türkiye eski Türkiye değil, yeni Türkiye’dir. Hayata atıldığınız Türkiye’de tüm imkânlarımız gelişmiştir, imkânlarımız elverişlidir. Bakanlığımda bulunan İŞ-KUR sadece geçen sene 899 bin kişiyi işe yerleştirmiştir. Bu önemli bir rakamdır. Bizim sizden beklentilerimiz var. Dün hedefi olmayan bir Türkiye vardı. Sizin sıralarınızda biz okurken hocalarımız bize Amerika’yı, İngiltere ve Almanya’yı anlatır, onların büyük planlarından bahsederdi. ‘Bizim ülkenin ne zaman büyük planları olacak?’ diyorduk. Şimdi biz 2023’ü, 2053’ü ve 2071’i büyük bir öz güvenle planlıyoruz. Türkiye sadece dünyaya değil, etrafındaki coğrafyaya da örnek olan bir anlayışı gerçekleştirmektedir. Bunu hep beraber sağlayacağız. Ama önemli olan iklimdir, demokrasidir ve bu medeniyetin değerleridir."
BUNLARIN HEPSİ İFLAS EDECEK
Terörle mücadelenin kararlıkla sürdüğünü ve terörün iflas edeceğini dile getiren Bakan Soylu, "Hiç endişe etmeyin Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. Hiç endişe etmeyin etrafımıza kurmaya çalıştıkları çukurlara, etrafımızda kurdukları tuzaklara bu milletin inancı da, kararlılığı da yetecektir. Bunların hepsini aşacağız, aşıyoruz da. Bunların hepsi iflas edecek, ediyor da. İnşallah zengin, özgür ve hür bir Türkiye’yi hep beraber yakalayacağız. Buna inanıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!