Azeri milletvekili Paşayeva ve yazarlardan Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Azeri milletvekili Paşayeva ve yazarlardan Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 13:24

Azeri milletvekili Paşayeva ve yazarlardan Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyaret

Haberin Devamı

TRABZON (DHA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Trabzon Kitap Günleri’ açılışı ve imza günü için Trabzon’a gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Azeri yazarlar Prof. Dr. Rena Mirzezade, Tarana Mammadova, Gülnar Qasımlı ve Firuza Taghıyeva ile birlikte Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ nu ziyaret etti.

Konuklarını Trabzon’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye ile Azerbaycan’ı ,‘bir millet iki devlet olarak’ gördüklerini söyledi.
İki kardeş devlet ve bir millet olarak tarihten beri beraber olduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu beraberliğimiz bundan sonra da ilelebet devam edecektir. Her zaman bir ve beraber yürümeyi gönülden isteyen insanlarız” dedi.

Hocalı katliamının acısını yaşadıklarını anlatan ve duyulan üzüntüyü dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, insanlık dışı katliamın yıldönümünde Vakfıkebir-Beşikdüzü ilçeleri arasında sahil yolunun orta bölümünde şehitlik ormanı yaparak Hocalı’da katledilen 613 şehit için birer ağaç diktiklerini anlattı, “Şehitlerimizin isimleri orada yaşatılıyor” ifadelerini kullandı.

Azeri Milletvekili Paşayeva da, 1918 yılında Ermenilerin, Azerbaycan’da yaptığı katliamlar sırasında Azerbaycan’a gelen Türk Kafkas İslam Ordusu içerisinde Trabzonluların da bulunduğunu belirterek, şehit olanların isimlerinin Azerbaycan’da şehitlikte yaşatıldığını söyledi, “Trabzon’a bir vefa borcumuz var” diye konuştu.

Paşayeva, Başkan Gümrükçüoğlu’ndan Trabzon’da Karabağ-Hocalı Parkı yapılmasını, bir caddeye Azerbaycan Caddesi isminin verilmesini, ve Azerbaycan’da, ‘Trabzon Günleri’ etkinliklerinin yapılmasını istedi. Başkan Gümrükçüoğlu da istekleri not alarak gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü verdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!