Trabzon’da TKDK Girişimcilere Destek Olmayı Sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da TKDK Girişimcilere Destek Olmayı Sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 10:07

TKDK'NIN AVRUPA BİRLİĞİ HİBE DESTEĞİ İLE HAYAT BULAN 'TOMCA GIDA RESTORANCILIKTA BENDE VARIM DİYOR' PROJESİ YOMRA İLÇESİNDE FAALİYETE BAŞLADI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) Avrupa Birliği hibe desteği ile hayat bulan ‘’Tomca Gıda Restorancılıkta Bende Varım Diyor’’ projesi, Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü mahallesinde faaliyete başladı.
Hibe faydalanıcısı Tomca Gıda Ürünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından gerçekleştirilen yatırım, TKDK’nın kırsal turizm alt tedbiri kapsamındaki hibe desteğinden yararlandı. Şirket Yetkilisi Taner Kalmuoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nu Trabzon’da gerçekleştirilen örnek yatırımları gördükten sonra tanıdığını belirterek, İl Koordinatörlüğü’ne ziyaret edip yapmayı düşündüğü yatırımın nasıl destek alacağı ile ilgili ayrıntılı bilgi aldığını söyledi. Kuruma 13. çağrı döneminde başvuru yaptıklarını belirten Kalmuoğlu, “TKDK’ya yapmış olduğumuz başvuru sonucunda uygun bulunan projemiz kapsamında, yeme içme sektörüne modern bir restaurant kazandırdık. Kurum ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Yatırımımız kapsamında Kurum’dan yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği aldık. Önümüzdeki çağrı dönemlerinde kuruma tekrar başvuru yapmayı, kapasite ve kalitemizi artırmayı istiyoruz” dedi.
Tesisi ziyaret eden TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise kurum olarak IPARD programı kapsamında birçok yatırıma hibe destekleri verdiklerini belirtti. İl Koordinatörü Aydoğdu, “Kurumumuz et ve süt üreten tarımsal işletmelere; süt, et, meyve sebze ve su ürünleri işleme tesislerine; arıcılık, süs bitkileri, tıbbi aromatik bitkiler ve fide-fidan yetiştiriciliği konusundaki yatırımlara, yerel ürün ve el sanatları ile ilgili mikro işletmelere, kırsal turizm tesislerine ve kültür balıkçılığı işletmelerine hibe destekleri vermektedir. Kırsal turizm sektörü, Trabzon’da çok rağbet gören bir sektör. Maksimum 25 yatak odalı konaklama tesisleri/pansiyon; yeme içme tesisleri; pastane; halı saha, aquapark, paintball, tırmanma platformu, dağcılık, dağ bisikleti gezileri, atv safari, sportif veya rekreatif balıkçılık, at biniciliği, yürüyüş parkurları, hobi bahçeleri vb. turistik açık alan aktivite tesisleri desteklenebilmektedir. Önümüzdeki çağrıdan itibaren uygulamaya başlayacağımız IPARD 2 programı kapsamında destek oranlarında artış ve destek alanlarında yenilikler olacak, ayrıca yatırımcıların yüzde 18 KDV muafiyeti de devam edecektir. Tüm yatırımcılarımızı hibe desteklerinden yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!