Tokatlı Fotoğraf Sanatçıları İlk Sergisini Açtı

Güncelleme Tarihi:

Tokatlı Fotoğraf Sanatçıları İlk Sergisini Açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 15:37

Tokat’ta yeni kurulan Fotoğraf Sanatçıları Derneği (TOFSAD) tarafından ilk fotoğraf sergisi açıldı.

Tokat’ta yeni kurulan Fotoğraf Sanatçıları Derneği (TOFSAD) tarafından ilk fotoğraf sergisi açıldı.
Novada AVM’de Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci tarafından fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Tokat’ın tarihi kültürel ve doğal güzelliklerinin yer aldığı karma fotoğraf sergisi açılışında konuşma yapan TOFSAD Başkanı Mustafa Kılıç, Tokat’ta bir ihtiyaç olarak gördükleri ve fotoğraf sevenlerin bir araya gelmesini amaçladıkları TOFSAD’ı yeni kurduklarını söyledi. Tokat’ta çok başarılı bireysel fotoğraf çekenleri bir araya getirmeyi arzuladıklarını ifade eden Başkan Kılıç, “İnşallah derneğimiz Tokat için faydalı olacak, kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. Derneğimizi 7 kişi ile kurduk ve sergimizi açarak ilk girişimimizi yapmış oluyoruz” dedi.
Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ise fotoğrafın bir bakış açısı ve gönül işi olduğunu ifade ederek, “İşe hobi olarak bakan, gönül veren insanlar bir araya geldiniz. Kent Konseyi Başkanı olarak şehrin tanıtımını bir adım daha ileri götürebilecek bir faaliyet olması açısından önemsiyorum” diye konuştu.
Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci de Tokat’ta ki bu oluşumun fotoğraf sanatını halka ve gençlere sevdirme anlamında bir başlangıç olacağını kaydetti. Gençlere çocuklara fotoğraf sanatını sevdirmek adına anne ve babalarının fotoğraf makinesi alabileceğini ifade eden Kelemci, “Tokat’ımızın harika manzaraları var. Tarihi dokusu zengin bir şehrimiz. Doğayı sevdirme anlamında gençlerimizi yönlendirelim” açıklamasını yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!