Tek 'hayır' oyu kullanan Alman vekil Kudla'dan Pazar'a teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Tek hayır oyu kullanan Alman vekil Kudladan Pazara teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 11:50

Tek 'hayır' oyu kullanan Alman vekil Kudla'dan Pazar'a teşekkür

Haberin Devamı

Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, (DHA) - ALMANYA Federal Meclisi’nin, 1915 olaylarını sözde 'soykırım' olarak nitelendiren tasarıda tek 'hayır' oyu veren Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla, kendisini 'fahri hemşehri' kabul eden Tokat'ın Pazar İlçesi Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Tanrı Türkiye Cumhuriyeti'ni korusun" dedi.
Tokat'ın Pazar Belediyesi, Almanya Parlamentosu’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım tasarısını hazırlayıp 'Evet' oyu kullanan Tokatlı Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i belediye meclis kararıyla hemşehrilikden ihraç etti. 6'sı AK Parti, 3'ü MHP'den oluşan 9 kişilik belediye meclis üyeleri, aynı toplantıda tasarıda tek 'Hayır' oyu veren Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili Bettina Kudla ise fahri hemşehri olarak kabul etti.
TEŞEKKÜR ETTİ
Alman Milletvekili Bettina Kudla ise Twitter adresinden Pazar Belediyesi'ne teşekkür etti. Kudla, paylaşımında "Pazar Belediye başkanına çok teşekkür ederim. Fahri vatandaşlık için de teşekkür ederim. Derin bir üzüntüyle kabul edemeyeceğimi bildiririm, saygılarımla. Berlin'deki ofisime Pazar ilçesinin bir fotoğrafını gönderin. Tanrı Türkiye Cumhuriyetini ve Almanya'yı korusun" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!