Kütüphaneye şehit polis memurunun adı verildi

Güncelleme Tarihi:

Kütüphaneye şehit polis memurunun adı verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 17:53

Kütüphaneye şehit polis memurunun adı verildi

Haberin Devamı

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ın Yeşilyurt ilçesinde Emniyet Genel Müdürlüğünün 'Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Programı' (ÇOGEP) projesi kapsamında açılan Z Kütüphaneye şehit polis memuru Yusuf Parlak'ın adı verildi.
Yeşilyurt ilçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde hayata geçirilen ÇOGEP Projesi kapsamında yapılan Z Kütüphane için açılış töreni düzenlendi. Milli Hâkimiyet Ortaokuluna kurulan kütüphaneye 1993 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan Polis Memuru Yusuf Parlak’ın ismi verildi. Z Kütüphanenin açılışına Tokat Valisi Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yeşilyurt Kaymakamı Malik Çalışır, Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Şehit Polis Memuru Yusuf Parlak’ın babası Mahmut Parlak katıldı.
İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, projenin 81 ilde hayata geçirildiğini ve projenin Emniyet Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldığını söyledi. Topaloğlu, ''Okulumuzu belirledikten sonra da tüm masraflar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmak üzere bu kütüphaneyi yaptırdık. Kütüphanemizde bin tane kitap ve 7 tane de bilgisayarımız var. Tabi internet bağlantısı da olacak. Biz bir yandan da çocuklarımızı internet kafelerden kurtarmaya çalışıyoruz. Bu kütüphane sayesinde de bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. Bu sayede çocuklarımız interneti öğretmenlerinin gözetiminde kullanabilecekler. Diğer bir amacımız da sokak alışkanlığı olan çocuklarımızı sokaktan kurtarıp kendilerini eğitime öğretime vermelerini sağlamak. Evinde internet ve bilgisayar imkanı olmayan çocuklarımız, okullarında bu imkanlardan sonuna kadar faydalansın istiyoruz. Kütüphanemizi açtık, bunun devamını da getirmek istiyoruz'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!