Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkan Yardımcısı Rahim Coşkun: "Muharip Gaziler Adeta Unutuldu"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkan Yardımcısı Rahim Coşkun: Muharip Gaziler Adeta Unutuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 10:48

TEKİRDAĞ (İHA) - TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ TEKİRDAĞ ŞUBESİ BAŞKAN YARDIMCISI KIBRIS GAZİSİ RAHİM COŞKUN KIBRIS’TA MÜCADELE EDEN MUHARİP GAZİLERİN ADETA UNUTULDUĞUNU, MUHARİP GAZİLERE İŞ HAKKI, KONUT KREDİSİ VE MAAŞ EŞİTLİĞİ ALANLARINDA DOĞU VE GÜNEYDOĞU GAZİLERİYLE AYNI İMKANLARDA OLMADIKLARINI SÖYLEDİ.(TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ TEKİRDAĞ ŞUBESİ BAŞKAN YARDIMCISI RAHİM COŞKUN)

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkan Yardımcısı Kıbrıs Gazisi Rahim Coşkun, Kıbrıs’ta mücadele eden muharip gazilerin adeta unutulduğunu, muharip gazilerin iş hakkı, konut kredisi ve maaş eşitliği alanlarında doğu ve güneydoğu gazileriyle aynı imkanlarda olmadıklarını söyledi.
Gazi çocuklarına verilen kamuda çalışma imkanının Kıbrıs’ta mücadele eden muharip gazilere verilmediğini belirten Kıbrıs Gazisi Rahim Coşkun, savaşa gönüllü olarak gittiklerini belirterek, "Türkiye Muharip Gaziler Derneği şubeleri bütün illerde var. Tekirdağ’da da yaklaşık bir yıl önce kuruldu. Biz muharip gazilere ayrımcılık yapılıyor. Muharip gazilerin çocuklarına iş hakkı tanınmamasından gaziler ve gazi çocukları rahatsız. Savaşırken bize kimse nereye gidiyorsunuz diye demedi. Tabi ki bu vatan ve bayrak için savaşacaksın. Bizim çocuklarımız bu imkanlardan yararlanmıyor. Ev kredisi konusunda da sorunlarımız var. Güneydoğu gazilerine faizsiz konut kredisi veriliyor. Biz bu konuda da şikayetçiyiz. Bizlere konut kredisi konusunda bir düzenleme yok. Ayrıca aynı cephede savaştığımız arkadaşlar 850, 900 lira maaş alırken biz 520 TL maaş alıyoruz. Bunun düzenlenmesini istiyoruz" dedi.
Çocuklarının diğer gaziler gibi iş hakkı istediğini dile getiren Coşkun, "Ama biz buna yanıt veremiyoruz. Çocuklarımıza iş hakkı, konut kredisi ve sigortalı olanlar ile olmayanlar arasındaki maaş farkında düzenleme yapılmasını istiyoruz. Doğuda çarpışanlar ile Kıbrıs’ta çarpışanlar aynı statüde değil. Benim oğlum iş hakkı sorduğunda cevap veremiyorum. Kıbrıs gazileri zannedersem unutuldu. Bakanlık bize henüz cevap vermedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bir düzenleme bekliyoruz. Kıbrıs’ta biz yabancı ülkelerle savaştık. Maaş konusunda sigortalı çalıştığımız için adeta suçluyuz. Sigortası olmayanların aldığı maaş ve sigortalı olanların aldıkları maaşlar dengelenmeli. Muharip gaziler adeta unutuldu. Biz Türk vatandaşları olarak Kıbrıs halkı çığlıklar atarken sessiz kalamazdık. Başbakanımız Bülent Ecevit karar aldı ve mutlulukla kabul ettik. Gönüllü olarak gittik. Biz oradaki halkın çığlıklarını dindirerek rahata kavuşturduk. Bizi bunlara rağmen muharip gazi olarak nitelendirdiler ve şeref aylığına bağladılar. Gazi olarak kartlarımızda yazıyor ama bize gazi olarak cevap verilmiyor. Muharip gaziler adeta unutuldu" ifadelerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!