PTT’nin 175. Kuruluş Yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

PTT’nin 175. Kuruluş Yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 12:10

POSTA TELGRAF TEŞKİLATI’NIN (PTT) 175. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ TÜM YURTTA OLDUĞU GİBİ TEKİRDAĞ’DA DA KUTLANDI.

Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da kutlandı.
PTT’nin kuruluşunun 175. Yılı nedeniyle Tekirdağ Başmüdürlüğü’ne ait araç ve motosikletler, konvoy oluşturarak, Hükümet Caddesi’nde tur attı. Etkinliklere PTT Başmüdürü Cafer Aksoy, PTT Tekirdağ Şubesi çalışanları katıldı. PTT’nin 175. Kuruluş yıldönümü nedeniyle PTT Başmüdürlüğü, 175. sıra numarasıyla işlem yapan İbrahim Yavuz isimli müşteriye PTT Başmüdürü Cafer Aksoy hediye verdi.
PTT Tekirdağ Başmüdürü Cafer Ersoy, PTT’nin insanların üzüntü ve mutluluklarını paylaştığını belirterek, “Posta İdaresi, 23 Ekim 1840 yılında posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla kurulmuş, 1854 yılında telgraf icadından 11 yıl sonra ise telgraf hizmetlerine başlamıştır. PTT Genel Müdürlüğü 1933 yılında Bayındırlık Bakanlığı’na, 1939 yılında ise Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanmış ve halen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir. PTT 175 yıldır insanların mutluluklarını, üzüntülerini, taşıdığı mektuplarla paylaşmanın ötesinde, Posta İdaresi kurulduğu tarihten itibaren ilerleme ve gelişme gücünü her yıl artırarak günümüze taşınmıştır” dedi.
“175 YILDIR ÜLKENİN HER KÖŞESİNE HİZMET SUNUYORUZ”
Ersoy, en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını vurgulayarak, “Ülkenin her köşesinde en kaliteli hizmeti sunma anlayışı ve 175 yıllık bir tarihi geçmişin verdiği haklı gurur ve güvenle 2002 yılından sonra teknolojiyi çok iyi kullanarak, hızlı bir gelişim ve dönüşüm içerisinde büyük atılımlara imza atmış, 2004 yılında PTT Bank projesi ile Türkiye’nin en büyük otomasyon ağına sahip kuruluşu olmuştur. Türkiye genelinde 4 bin 511 işyeri otomasyon ağıyla birbirine bağlanmıştır. Teknolojinin günlük hayatımıza her alanda girmesinden sonra eski değerini kaybeden mektup ve posta kartı gönderilerinin yeniden canlandırılması için Genel Müdürlüğümüzce “Kart Bizden Göndermek Sizden” projesi ile yıl boyunca özel gün ve haftalar için uygun temalı kartlar, mektup kağıtları ve zarflar bastırılıp posta gişelerimizde müşterilerimize ücretsiz olarak sunuluyor. Yine özel günler yaklaştığında beş gün süresince kargo gişelerimizde yüzde 10 indirim uygulaması yapılıyor. Bu sayede; kartını yazıp gelen müşterimiz sadece gönderim ücretini ödeyerek yakınlarını mutlu edebiliyorken hediye göndermek isteyen müşterilerimiz de uygun kargo ücretlerimizin indirimli haliyle sevdiklerine hediyelerini ulaştırabiliyorlar” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ 2016 YILI İÇERİSİNDE TS EN ISO 9001 KALİTE BELGESİNİ ALMAK”
Tekirdağ Başmüdürlüğü olarak hedeflerinin, 2016 yılı içerisinde TS EN ISO 9001 Kalite Belgesini almak olduğunu söyleyen Cafer Ersoy, şöyle devam etti:
“2015 yılında araç filomuz yenilenmiş olup, Tekirdağ Başmüdürlüğüne 35 adet filo araç ve 29 adet resmi motosiklet tahsis edilmiştir. Tekirdağ Başmüdürlüğü olarak, büyüyen ve gelişen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde 11 Merkez, 27 Şube ve 10 Acente ile her noktaya ulaşmayı hedefledik. 48 işyerinde (dışarıdan hizmet alımı suretiyle müteahhit firmalar tarafından çalıştırılanlar da dahil) toplam 346 personel ile ihtiyaçlara cevap vermeye çalışıyoruz. Hedefimiz Tekirdağ Başmüdürlüğü olarak 2016 yılı içerisinde TS EN ISO 9001 Kalite Belgesini almak. Hayrabolu PTT Merkez binası yıkılarak Pttbank konseptine uygun olarak yeniden inşa edilmiş ve 27 Kasım 2014 tarihinde müşterilerimize hizmet vermeye başlamıştır. Tüm dünyada haberleşme ve iletişim alanında yaşanmakta olan gelişmeleri aynı anda takip ederek uygulamaya koymayı hedefleyen bir şirket olarak 175 yıllık tecrübenin verdiği güvenle hep birlikte şirketimizi daha da ileri taşımanın gayreti içinde olacağız. Hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayışla şirketimizin 175. kuruluş yılının hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!