Çorlu Müftüsü liseli öğrencilerle bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Çorlu Müftüsü liseli öğrencilerle bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 08:42

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Kuran Hayat Olsun projesi kapsamında okullarında seçmeli ders olarak "Kuran-ı Kerim okuma" ve "Peygamber Efendimizin Hayatı"nı seçen lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Gülmek, Cemile Yeşil Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, sevmenin, sevilmenin ve insan olmanın önemine değinerek, insanların birbirini severek bütün engelleri aşabileceğini söyledi.

Kuran'da insanın ihtiyaç duyduğu ve duyacağı herşeyin olduğunu hatırlatan Gülmek, "Kuran, sisin hayattaki en iyi dostunuz. Sizlerin ihtiyacınız olan herşey onun içinde var. İçerisinde, aile ilişkilerinden, anne, baba ve çocuk iletişimine kadar herşeyin doğrusu bulunuyor. Yıllardır bir gecikme vardı. Okullarımızda bu seçmeli derslerin olması gerekiyordu. Bizler, keşke anne ve babalarınızla, abi ve ablalalarınızla da bu dersleri işleyebilseydik. Ama kısmet bu zamanaymış" dedi.

Haberin Devamı

Kendilerinin bu dersleri seçenlerle de seçmeyenlerle de eşit olduklarını ifade eden Gülmek, bu dersleri seçenlerin sevaplarından herkesin istifade etmesi gerektiğini vurguladı.

Allah'ın her zaman her yerde insanlarla birlikte olduğunu öğrencilere hatırlatan Gülmek, şunları kaydetti:

"Biz, her an her saniye Allah ile beraberiz. Allah yukarıda, aşağıda, orada, burada değil. Allah her yerde bizimle. İnsanlar sadece ölünce Allah'la birlikte olacağını sanıyor, aslında yaşarken de ölünce de her an Allah bizim yanımızda. Yüce kitabımızı da bizlerin hayatta nasıl yaşayacağımızı göstermek için yolladı. eğer, ona göre yaşarsak bu dünyada da ahirette de mutlu oluruz."a


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!