Çorlu’da, Trafik haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çorlu’da, Trafik haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 15:45

Çorlu’da, Trafik haftası kutlandı

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ ÇORLU,(Tekirdağ) - TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde 12 yıllık Kamyon sürücüsü olan 32 yaşındaki Nadir Samancı, Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında 8 yıldır trafik cezası almadığı için 'yılın sürücüsü' seçildi.
Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası Çorlu’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy Kudret ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Barış Kara, “İlçemizde 2016 Mayıs ayı itibariyle 75 bin 187 kayıtlı araç mevcut olup, komşu il ve ilçelerden günü birlik gelen ortalama 15 bin araçla birlikte yaklaşık olarak 90 bin araç ilçemiz trafiğinde bulunmaktadır. 2016 yılı içerisinde 141 yaralamalı 250 maddi hasarlı olmak üzere toplam 391 trafik kazası meydana gelmiştir. Trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevresinin faktörel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte kazalara neden olan kusurlar içerisinde sürücü hatası yüzde 89 düzeyindedir. Trafik kazalarının önlenmesinde etkin uygulamalardan birisi de denetimdir. Denetim bir anlamda eğitimin son aşamasıdır. Sıkı bir denetim sayesinde sürücü kurallara uymayı bir kere daha öğrenir. İlçemizde 27 trafik polisimiz denetleme görevi yürütmektedir. Denetleme personelimiz suç ihlal olasılığı yüksek olan yerlerde periyodik olarak uygulamalar yapmaktadır” dedi.
8 YILDIR HİÇ CEZA KESİLMEDİ
Törende 12 yıllık şoför olan ve 8 yıldır hiç trafik cezası kesilmeyen Nadir Samancı Kaymakam Levent Kılıç tarafından ödüllendirildi. Samancı, “ Ben ceza yemedim trafik kurallarına uydum. Trafik hata kabul etmez” diye konuştu. Ayrıca törende İlçe jandarma komutanlığında görevli Trafik başçavuş İsmail Topçu, Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik polis memurları da İlhan Ekici, Sebahattin Yalçın’da çalışmalarında gösterdikleri başarılardan dolayı ödüle layık görüldüler. Törende daha sonra ise sarhoş gözlüğü öğrenciler ve protokol üyeleri penaltı atışı yaparken emniyet kemeri simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemi anlatıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!