Çerkezköy’de darbe protestosu

Güncelleme Tarihi:

Çerkezköy’de darbe protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 10:44

Çerkezköy’de darbe protestosu

Haberin Devamı

Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy İlçesi’nde askeri darbe girişimini protesto etmek için meydanları ve sokakları dolduranlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak tepki gösterdi.
Askeri darbe girişimine tepki göstermek için Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ndeki protesto eylemleri sürüyor. Kalkışmanın dördüncü gününde Atatürk anıtında dün akşam saat 21.30’da bir araya gelen binlerce vatandaş attıkları sloganlarla tepkilerini sürdürmeye devam etti. Protesto yürüyüşüne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.
Ellerinde Türk bayrakları ile slogan atan binlerce kişi askeri darbe girişimine karşı tepkisini dile getirdi. Bir grup ise üzerinde ‘Sefer bizim. Zafer Allahın. İdam istiyoruz dadaşlar’ pankartını taşıdı. Temsili idam sehpası üzerinde cansız mankene Fethullah Gülen’in fotoğrafını yapıştıran grup, hükümetten idamın geri getirilmesini talep etti.
Gülen’in fotoğrafını da parçalayan vatandaşlar ‘idam isteriz’ sloganları eşliğinde alanda uzun süre bekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!