Zihinsel engellilik, aile ve özel eğitim paneli

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel engellilik, aile ve özel eğitim paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 17:50

Zihinsel engellilik, aile ve özel eğitim paneli

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ile Bedensel Zihinsel Engelli ve Engelli Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından zihinsel engellilik, aile ve özel eğitim paneli düzenlendi.

CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Vali Sayın Davut Gül,. Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç.Dr. Oğuzhan Görler ile akademik ve idari personeller, engelli dernek yöneticileri, öğrenciler ve engeliler katıldı. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferdağ Yıldırım'ın başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak; Suşehri Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selma Sabancıoğulları, Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ayla Uzun ile Özel Eğitim Uzmanı Yasin Günlü katıldı.

Panel öncesi konuşan Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Geçkil, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Geçkil, Üniversite Hastanesinde özellikle Otizmli çocukların yatarak tedavi görebilecekleri ünite açılmasını talep etti. CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında Dernek Başkanı Geçgil'in talebi ile ilgili bir çalışmalarının olduğunu ve bunu ivedilikle sonuçlandırarak otizmli çocukların tedavilerine yönelik taleplerinin yerine getirileceğini, Diş Hekimliği Fakültesi'nde de engellilere yönelik önemli çalışmalarının olduğunu söyledi. Yıldız, tüm dünyada engelli bireylerin toplumun önemli bir bölümünü oluşturduğunu, dünyadaki engellilik oranının yüzde 5 ile yüzde 20 arasında değişmekte olduğunu söyleyerek, "Ülkemizde ise süreğen hastalığı veya engelli olan kişilerin genel nüfusun yüzde 12.29'unu oluşturduğu bilinmektedir. Genel nüfusun 12.29'unu oluşturan engelli kardeşlerimiz-engelli ifadesini kullanmak istemiyorum, tabiri caizse özel kardeşlerimiz, bizler için son derece önemli olup, bu kardeşlerimizin hayatın her alanında hiçbir sorunla karşılaşmamaları için toplumun her kesimine özellikle idareci konumunda olan bizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir" dedi.

Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın insanlık görevi olduğu gibi vazgeçilmez toplumsal sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Alim Yıldız, engelli olmanın asla bir kusur olarak görülmemesi gerektiğini ve hiçbir zaman yaşama sevincine mani olmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Üniversitede engellilerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atılacağını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!