Yurt çocuklarının el sanatları sergisi

Güncelleme Tarihi:

Yurt çocuklarının el sanatları sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 16:05

Yurt çocuklarının el sanatları sergisi

Haberin Devamı

Hüsne AKKAYA/ SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta sevgi evleri ve yetiştirme yurdunda kalan çocukların hazırladığı el sanatları ürünleri sergilendi. 
Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sivas Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda koruma ve bakım altında bulunan 7-18 yaş arası çocukların hazırladığı el sanatları eserleri Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, sevgi evleri ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklar tarafından hazırlanan serginin beşincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çocuklarımıza kültür ve değerlerimizi en iyi şekilde aktarmayı vazife bilerek çalışmalarımıza şevk ve samimiyetle devam etmekteyiz. Çocuklarımıza ilham vererek birey olduklarının farkındalık vererek, kendilerine özgüvenlerini geliştirmelerini, ekip ruhunu kavrayarak gerektiğinde bağımsız iş yapabilme gücüne sahip olabilmelerine, özellikle kültürümüzü tanımalarını ve yaşatmalarını hedefliyoruz. Bugün burada geleneksel el sanatlarının yanı sıra çocuklarımızın hayal gücüne ve rengarenk tasarladıkları örnekleri de göreceğiz. Çocuklarımızın yıl boyunca büyük bir titizlikle hazırladıkları el emeği göz nuru sabun, ebru, mum kokulu taşlar ve ahşap boyamadan oluşan 500'ün üzerindeki eseri sizlerin beğenisine sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Konuşmanın ardın Vali Davut Gül ve diğer katılımcılar tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Vali Gül sergide keçe, boncuk, sabun, mum, ebru, kokulu taş ve ahşap boyamadan oluşan 500'ün üzerindeki eserleri ilgiyle inceledi. Emeği geçen çocukları tebrik eden Gül, başarılı çalışmalarını sürdürmelerini istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!