Yıldız Dağı'nda kayak keyfi

Güncelleme Tarihi:

Yıldız Dağında kayak keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 17:10

- Sivas'ta hafta sonu tatilini fırsat bilen kayak severler ve vatandaşlar, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nde yoğunluğa neden oldu

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Sivas ve çevre illerden gelen kayak severler, hafta sonu tatilini fırsat bilerek Yıldız Dağı'na akın etti. Sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde kayak merkezine gelen kayak severler ve vatandaşlar, kayak takımı ve kızaklarla kaymaya çalıştı.

Kayak yapmak için bölgeye gelen Mustafa Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Yoğun Yokuş mevkisinde kayak yapabildiklerini, Yıldız Dağı'nda ilk kez kaydıklarını belirtti.

Tesislerin hayata geçmesinde emeği geçen İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan'a teşekkür eden Şeker, "Daha önce Kayseri'ye gidiyorduk. Yıldız Dağı faaliyete geçtikten sonra kendi memleketimizde kaymayı tercih ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Şeker, projelerin devamının gelmesi durumunda tesislerin Erciyes ve Palandöken'deki tesislerle yarışır duruma geleceğine inandığını ifade etti.

Ömer Korçum da 7-8 yıldır kayak yaptığını, Sivas'ta tesis olmamasının sıkıntısını çok çektiklerini dile getirerek, "Burası bize, Alplerdeki büyük tesisler gibi geldi. Valimize ve ilgililere çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Merkezin açılışı, 17 Ocak Cumartesi günü yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!