Yeşilay'dan öğrencilere ödül

Güncelleme Tarihi:

Yeşilaydan öğrencilere ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 19:07

Yeşilay'dan öğrencilere ödül

Haberin Devamı

Hüsne AKKAYA/SİVAS, (DHA)- TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti Sivas Şubesi ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 'Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek' adı altında düzenlenen yarışmada öğrencilere ödülleri verildi.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Davut Gül, Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Vekili Harun Tan ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan ödül töreninde daha sonra Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. Sivas Yeşilay Şube Başkanı Bülent Akın, "Bu yarışmada öğrencilerimizin sigara, uyuşturucu madde, kumar, alkol ve son zamanlarda oldukça yaygın olan teknoloji bağımlılığına karşı bilinçli bir şekilde yetişmesi düşüncesi ile böyle bir yarışma düzenledik. Burada çocuklarımızın bu zararlı alışkanlıkların yıkıcı etkisini kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmaları hedeflenerek sağlıklı nesillerimizin devamı amaçlanmıştır" dedi.

'GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ'
Vali Davut Gül ise, kendisinin de ortaokuldan bu yana Yeşilaycı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 
"Gençler bizim geleceğimiz. Tabi onları bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Halk oylaması ile 18 yaşındaki gençlerimize milletvekili olmanın yolu açıldı. Dolayısı ile de iyi yetiştirilmesi gerekiyor. Kendilerine verilecek görevlere hazır olması gerekiyor. Çocuğun kişiliğinin şekillenmesinde ailenin, eğitimin ve arkadaşların çok önemli rolü var. Ama baktığımızda her ne kadar eğitim fazlaymış gibi görünse de bana göre en az yüzde 35 arkadaşların, yüzde 35 ailenin kalan yüzde 30’u da eğitim etkiliyor. Eğitim verilen okul çevresi ile, arkadaş çevresinin aynı olduğunu düşünürsek önemli bir kısmı okullarımızda şekilleniyor. İşte burada velilerimize, okul idarecilerimize, milli eğitime çok önemli görev düşüyor. Bu çocukların şekillenmesi, bu çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması bizim asli işimiz oluyor."

'AİLELER ÇOCUKLARINI TANIMALI'
Ailelerin çocuklarını tanıması gerektiğine de dikkat çeken Vali Gül, "Ailelerin çocuklarının farkında olmaları gerekiyor. Herhangi bir bağımlılıkla herhangi bir kötü alışkanlık ile karşılaşmamak çok önemli. Ama bundan daha önemlisi eğer öyle bir şeye bulaşmış ise ailenin bunun farkında olup bir şekilde tedavi edilmesine vesile olması ondan daha önemli. Bizim gerek eğitim gerekse sağlıkta çalışan bütün ekiplerimiz bu anlamda  bu işe çok gönüllü ve açık. Gönlümüz ister ki hiçbir öğrencimiz, hiçbir gencimiz herhangi bir bağımlılık ile karşılaşmasın. Ama olur ya elde olmayan sebeplerden böyle bir şey başına gelirse onu bu durumdan kurtarmak devletin asli işidir. Bunun çaresi var. Bu nedenle ailelerimiz çocuklarımızın bu konuda bilinçli olmaları lazım" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından Vali Gül ve İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy tarafından resim, kompozisyon, şiir, karikatür ve kısa film alanlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!