Teknokent'te 'BİGG' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Teknokentte BİGG konferansı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 15:06

Teknokent'te 'BİGG' konferansı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Cumhuriyet Teknokent ile Erciyes Teknokent işbirliği ile Bireysel Genç Girişim (BİGG) adlı konferans düzenlendi. 
Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan, Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinden Harun Karakoç, Erciyes Üniversitesi Teknopark'tan Emre Arslan ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.  BİGG 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi. 
Erciyes Üniversitesi Tekonoloji Transfer Ofisinden Harun Karakoç yaptığı sunumda, "Başarmak için birincisi girişimci olmak lazım, ikincisi iş fikri lazım ve üçüncüsü yatırımcı olmak lazım. Bu programa kimler başvurabilirler Akademisyenler, Lisans mezunları, yüksek lisans öğrencileri ve mezunları, doktora öğrencileri ve mezunları başvurabilir. BİGG nedir? 150 bin lira hibe, 18 ay proje süresi, ön ödeme, yüzde 100 hibe programıdır" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!