Tarihi Kentler Birliği üyeleri Sivas'ı gezdi

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Kentler Birliği üyeleri Sivası gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 11:00

Tarihi Kentler Birliği üyeleri Sivas'ı gezdi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- TARİHİ Kentler Birliği Sivas Buluşması kapsamında kente gelen belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri Sivas'ın tarihi ve turistik alanlarını gezdi.
Tarihi Kentler Birliği Buluşması için Sivas'a gelen belediye başkanları ve meclis üyeleri ilk olarak Gökmedrese’yi ziyaret etti. Belediye başkanları ve meclis üyeleri daha sonra Kale Projesi hakkında Başkan Aydın ve Kale projesini ilk defa gündeme getiren Turgut Cansever’in kızı Emine Cansever’den bilgi aldı. Sonrasında Ulu Cami’de namaz kılan kafile, Yeni Cami, İhramcızade Kültür Merkezi ve Subaşı Hanı’nda kısa bir gezinti yaptı. Tarihi Kent Meydanına geçen ekip halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Buradaki Selçuklu eserlerini gezdikten sonra Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kongre Müzesini ziyaret etti. Tarihi mekanların ardından AKSU’ya geçen heyet, uygulama nedeni ile Belediye Başkanı Sami Aydın’ı tebrik etti. Yeni mezarlık uygulamasını görmek için Yukarı Tekke Mezarlığı'nı ve Abdulvahabigazi Türbesini ziyaret eden ekip son olarak Paşabahçe Mesire Alanını gezdi.
Buruciye Medresesi’nde konuşan Başkan Aydın, "Burada Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin temsilcilerini ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu organizasyonun ilimizde yapılıyor olması ayrı bir güzellik. İnanıyorum ki bu organizasyon yerel yönetimler olarak hepimize çok şey kattı. Bir nevi proje paylaşımları yaşandı. Misafirlerimize ve misafirperverliklerinden dolayı da hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!