Suşehri'nde genç çiftçilere hibe dana dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Suşehrinde genç çiftçilere hibe dana dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 16:07

Suşehri'nde genç çiftçilere hibe dana dağıtıldı

Haberin Devamı

Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),(DHA)- SİVAS'ın Suşehri ilçesinde hayvansal üretime yönelik Genç Çiftçi Projesi kapsamında 15 kişiye 6'şar adet olmak üzere 90 adet dişi dana verildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde hayvanların teslimi için düzenlenen törende hayvanlarını almak için vatandaşlarla bir süre sohbet eden İlçe Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, hayvancılığı geliştirmek için devletin büyük destekler verdiğini söyledi. Uzunoğlu, çiftçilere hayvanlarına güzel bakmalarını tavsiye ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Proje hakkında bilgi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nusret Recep Gümüş, hayvansal üretime yönelik bu projeler kapsamında 15 kişiye 6’ar adet olmak üzere toplam 90 adet 11 aylık büyükbaş dişi dana verildiğini söyledi.

Yurt dışından getirilen danaların hibe olarak verildiğini belirten Gümüş, 15 kişiden oluşan Genç çiftçi projesinden faydalananların 11'inin kadınlardan oluştuğunu kaydetti. Konuşmanın ardından danalar çiftçilere teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!