STSO'da Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

STSOda Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 14:52

STSO'da Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)-SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı Meclis Başkanı Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.
STSO Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım, toplantıda oda bütçesiyle beraber nefes kredisinden 300 üyeye 28 milyon 956 bin lira kredi kullandırıldığını açıkladı. İşletmelerin ekonomik sorunlarına çözmek amacıyla bin 242 kişiye Kredi Garanti Fonu aracılığıyla 731 milyon lira kaynak sağlandığını belirten Yıldırım, "Odamız bünyesinde hizmet sunan KGF, bir işletmeye 3-4 dakika içerisinde kredi onayı vererek, üyelerimizin kolay krediye erişimini sağladık" dedi. 8 Eylül’de son meclis toplantısını yaparak, seçim çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Yıldırım, "Her meclis üyemiz ve yasal olarak iki yılını doldurmuş her üyemiz aday olabilir. Seçilen kişilerin bütün görevlere talip olma hakkı var. Seçilen kişi de 6 bin 500 üyemizin başkanı olacak. Faaliyetlerimizin bilinirliği ve seçime girecek meclis üyelerimizin çalışmalarına ışık tutması açısından anket yaptırdık. Hizmetlerimizin üyelerimize iyi anlatılmasını istiyoruz. Odamız, fedakarlık yaparak, insanlarımıza hizmet sunma yeri. Adaylar, işinden gücünden, maddiyatından olup burada çalışacak. Bunun karşılığında da maaş yada bir ücret alınmadığının bilinmesi gerekir. Bu oda hepimizin. Odamızın çıtasının yükselmesi için hizmetlerimizin ve çalışmaların başarısının anlatılması lazım. Aday olan arkadaşlar, hangi göreve talip olduklarını ve neyi temsil edeceklerini iyi bilmeleri lazım" dedi.

'ÇITAYI YÜKSELTTİK'
Yıldırım, "Kuruluş amacımız; üyelerin ticari mesleklerinin gelişmesi, üyelerle halkın arasındaki ilişkinin sağlanması gibi görevlerimizi var. Bunun dışında sosyal ve teknik konuların hepsini yapıyoruz. Ancak herkesin beklentisi ticaret ve sanayi odası olmuş. Yol, su yapılacaksa odaya geliyor. Protokol de dahi sonlardayız. Eli taşın altında olan üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan sizlerin gücüyle ilk 5’lerdeyiz. Bu da odamızın gücü. Odamızın de güçlü olmasını istiyorsak, eleştirilerimizi kendi aramızda yapacağız. Buraya gelecek kişinin elinde kanun yok, yaptırım gücü yok. Burası temsil yeri. Arkasında üyesi durduğu müddetçe iyi temsil edilir" diye konuştu. 
24-27 Ağustos’ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanının katılımıyla Tarım fuarı düzenleyeceklerini, 7 Eylül’de de sadece Sivas’ta üretilen ürünleri 'Sivas’ın Markaları' adıyla Gümrük Bakanı, Milli Eğitim Eğitim Bakanı ve TOBB Başkanının katılımıyla açılış yapacaklarını belirten Yıldırım, "Üretici firmalarımızın tamamının buraya katılmasını istiyoruz. Sivas’ta bu da üretiliyor mu? diyeceğimiz ürünler var. Tüm hemşehrilerimizin dünyaya ihraç edilen ürünlerimizi tanımalarını ve marka bilinirliğini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

ANKET DÜZENLENDİ
Öte yandan toplantıda Sivas Sosyal Araştırmalar Merkezi (SİSAM) tarafından Oda hizmetleri, üye memnuniyeti ve beklentileri araştırması Genel Sekreter Mutlu Türkoğlu tarafından açıklandı. 878 üye ile yapılan ankette yönetim kurulu, meclis ve meslek komitelerinin çalışmalarının başarılı bulunduğu ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!