Sivas’ta Hububat Ürünlerinde Rekolte Beklentisi Yüksek

Güncelleme Tarihi:

Sivas’ta Hububat Ürünlerinde Rekolte Beklentisi Yüksek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 12:00

SİVAS TİCARET BORSASI BAŞKANI ABDULKADİR HASTAOĞLU, MEVSİM BOYUNCA DEVAM EDEN YAĞIŞLARIN YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİSİNDEKİ ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİĞİNİ İFADE ETTİ.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, mevsim boyunca devam eden yağışların yüksek rekolte beklentisindeki üreticiyi sevindirdiğini ifade etti.
Yıl içerisinde yeterli seviyede yağışların olması ile bereketli bir yılın yaşandığını belirten Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas’ta hasadı yapılmaya başlanan hububat ürünlerinde rekoltenin oldukça yüksek bir seviyede olduğunu vurguladı.
Sivas’ta Ramazan Bayramı sonrasında hasat sezonunun başladığını belirten Sivas Hastaoğlu, “Bu yıl yağışların bol olması iyi bir sezonu beraberinde getirdi. Bu doğrultuda çok iyi bir rekolte bekliyoruz. Hasadı yapılan hububatlarda rekoltenin oldukça yüksek bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye genelinde de genel olarak hububatların rekoltesinde yüksek oranlar bekleniliyor. Bu yılki ürünlerin verimliliğinden çiftçi ve tüccarımız gayet memnundur. İlimizde Buğday 85 Kuruş’tan, Arpa ise 80 Kuruş’tan işlem görmeye başlamıştır.”dedi.
Sivas’ta bitkisel ürünler üretimi içerisinde en önemli gelir kaynağı olarak ilk sırada buğday ve yem bitkilerinin olduğunu söyleyen Hastaoğlu,”2 milyon 720 bin 279 hektar alana sahip ilimiz topraklarının yüzde 41’ini tarıma elverişli arazi oluşturmaktadır. 2014 yılı verilerine göre ilimizde hububat ürünlerinde 812 bin 992 ton, yem Bitkilerinde 734 bin 760 ton, şeker pancarında 506 bin 308 ton üretim gerçekleşmiştir. Bu yıl ise geçen yıla oranla yüzde 30 civarında artış bekliyoruz. Çiftçilerimize hasadınız bol ürününüz bereketli olsun diyorum, tüccarlarımıza da hayırlı kazançlar diliyorum.” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!