Okulda kütüphane oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Okulda kütüphane oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 10:34

Okulda kütüphane oluşturuldu

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Özel İdaresi, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Dost Eli Derneği katkılarıyla Ahmet Türkseven İlk ve Ortaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında 'Yaşayan Kütüphane' projesi adıyla, Ahmet Türkseven İlk ve Ortaokuluna kütüphane kazandırdı. Okul içerisinde kütüphane yapılmak üzere ayrılan bölümün duvarları üniversite öğrencileri tarafından boyanarak yenilendi. Dolaplar, masalar ve perde ile yeni bir görünüme kavuşan kütüphaneye, İl Özel İdarenin katkıları ile 800’e yakın yeni kitap kazandırıldı. Açılışa Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Bülbül, Dost Eli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad, proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hatice Güngör Seyhan, Ahmet Türkseven okul müdürü Sebahattin Eker ve projede yer alan öğrenciler katıldı. Kütüphane açılış programında konuşan proje sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Hatice Güngör Seyhan, "Öğrencilerimiz topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında bir dönem boyunca buraya gelerek güzel bir kütüphane oluşturdular. Kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Kütüphanenin oluşturma sürecinin her aşamasında mutluluk duyduğunu ifade eden Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Selda Sercan ise, "Proje kapsamında başta Sivas İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği olmak üzere, Dosteli Derneği'ne ve Ahmet Türkseven Okul Müdürü Sebahattin Eker'e teşekkür ediyoruz. Kütüphane eksikliğini belirlediğimiz Ahmet Türkseven İlkokulu'na bir kütüphane oluşturduk. Küçük ve dar bir alan olmasına rağmen güzelleştirmek üzere elimizden geldiği kadar çaba sarf ettik. Bu çalışma sürecini beraber yürüttüğümüz arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
Okul Müdürü Sebahattin Eker ise okullarına kazandırılan kütüphaneden dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Üniversitede okuyan öğrencilerimiz dezavantajlı bölgede bulunan öğrencilere yönelik bir kütüphane çalışması yapmayı planlamışlar. Bu projeyi bizim okulumuzda hayata geçirdiler. Bizlerde elimizden geldiğince arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bu proje kapsamında Sivas İl Özel İdaremiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve hayırsever vatandaşlarımız, öğrencilerimize destek verdiler. Güzel bir çalışma sonucunda okulumuz şirin bir kütüphaneye kavuştu. Emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!