MÜSİAD'dan Tüdemsaş ziyareti

Güncelleme Tarihi:

MÜSİADdan Tüdemsaş ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 13:46

MÜSİAD'dan Tüdemsaş ziyareti

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şubesi Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş.'yi (TÜDEMSAŞ) ziyaret etti.

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun ve Genç Müsiad Sivas Şube Başkanı Yusuf Oflaz ile dernek üyeleri TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan'ı ziyaret etti. TÜDEMSAŞ Bekir Torun Toplantı Salonunda ÜPK Daire Başkanı Mustafa Yurtseven tarafından ziyaretçilere, Avrupa'da ve Dünyada Demiryollarının gelişim ve değişiminde TÜDEMSAŞ'ın yeri ve TÜDEMSAŞ'ın 2023 Vizyonu hakkında sunum yapıldı. MÜSİAD üyeleri daha sonra vagon üretim ve onarım fabrikaları başta olmak üzere, yeniden modernize edilen fabrika sahaları, üretim hatları, kalite kontrol laboratuvarı, Kaynak Eğitim ve Teknolojileri Merkezi ve malzeme stok sahaları ile Ar-Ge birimini gezdi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan yaptıkları çalışmalarda önce ihtiyaç tespiti yaptıklarını, planlama, dizayn, projelendirme, üretim, test, onay, satış sonrası hizmetler ve bakım gibi iş süreçleri ve bunların nasıl yönetildiği hakkında MÜSİAD üyelerine gezi sırasında bilgiler sundu. Koçarslan Sivas'ı yük vagon merkezi yapma hedeflerinde emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, "Kamu - Özel Sektör işbirliğini kullanarak Burada bir sektör oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız; burada 'her şeyi biz yapalım' değil, iş ortaklarımızla birlikte, hep beraber vagon onarım ve üretim sayımızı artıralım ki, burada Türkiye'nin yük vagon merkezini oluşturalım' dedi.

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bir dönem kapanmakta olan ya da kapatılması gündeme gelen TÜDEMSAŞ'ın çok farklı değişimini ve gelişimini gördük. MÜSİAD olarak TÜDEMSAŞ'ın, Sivas'ın gelişmesi, kalkınması, büyümesi ve özelikle Sivas'ın sanayi kuruluşu haline gelmesi için önemi konusunda üyelerimizle her zaman fikir birliği içerisinde olduk. Sivas'la ilgili yaptığımız her toplantıda TÜDEMSAŞ gündemimizde yer aldı. Bir dönem kapatılacağı düşünülen TÜDEMSAŞ'ın halktan gelebilecek tepkileri engellemek amacıyla zararına katlanılan bir tesis olduğunu biliyoruz. Ancak bugün görüyoruz ki TÜDEMSAŞ'ın tekrar dünya standartlarında üretim yapması, fabrika bünyesindeki üretim sahalarının baştan aşağı yeniden modernize edilmesi bizi gerçekten çok mutlu etti. Bu tablo ile gurur duyduk" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!