Müftü Akkuş, yabancı öğrencilerle bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Müftü Akkuş, yabancı öğrencilerle bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2019 11:18

Müftü Akkuş, yabancı öğrencilerle bir araya geldi

Haberin Devamı

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kayseri Şehit Ömer Halis Demir Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Şehit Murat Ertekin Uluslararası İmam-Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde 16 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenciler iki gün süreyle Sivas'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğrenciler gezi programının son günü İl Müftüsü Yusuf Akkuş ile Kadı Burhaneddin Kur'an Kursu ve Eğitim Merkezinde bir araya geldi. 
Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası Öğrenci Programları ile binlerce öğrencinin Türkiye'de eğitim gördüğünü hatırlatan Müftü Yusuf Akkuş, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Müftü Akkuş öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunarak, "Talebe demek talip olan demektir. Sizlerde ilk önce bu işe talip olmalısınız. Binlerce kilometre uzaklıklardan cennet vatanımıza gelerek buralara de eğitim görüyorsunuz bu fırsatı çok iyi değerlendirmelisiniz. Buradan ülkelerinize döndüğünüzde her alanda donanımlı bir kişi olarak dönmelisiniz. Yaşadığınız şehrin, köyün veya mahallenin çehresini değiştirmelisiniz. Bunun için ilk önce ahlakı, bilgiyi aklınıza ve gönlünüze yerleştirmeli buradan hareketle insanlara faydalı olmalısınız. Şunu unutmayın, Allah, kim çalışırsa ona ikram eder. Eğer bugün siz çalışır gayret gösterirseniz Allah size ikramda bulunur. Hayalleriniz ve hedefleriniz büyük olmalı ben ümmet için ne yapabilirim? Sorusu hep aklınızda olsun. Üç veya beş yıl sonra ülkelerinize döndüğünüzde Allah'ın size burada nasip ettiği ilimle sizlerde şehriniz de yaralı gönülleri tedavi etmeli ümmet olma bilincini diri tutmalısınız. Bu ülkeyi asla unutmayın, irtibatınızı koparmayın. Sizler bizim gözümüzde çok değerlisiniz" dedi.
Sohbetin ardından Müftü Akkuş öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!