Meslektaşları gazeteci İsmail Güneş'i anlattı

Güncelleme Tarihi:

Meslektaşları gazeteci İsmail Güneşi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 11:10

Meslektaşları gazeteci İsmail Güneş'i anlattı

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- ANDA Kardeşe Vefa Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Sivas İl Temsilciliği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Perşembe Sohbetleri etkinliği kapsamında Şehit Gazeteci İsmail Güneş'i andı. 
ANDA Kardeşe Vefa Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Sivas İl Temsilciliği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle her hafta düzenlediği 'Perşembe Sohbetleri' kapsamında Abdi Ağa Konağı'nda düzenlenen programda dernek üyeleri, kentte görev yapan gazecilerle bir araya geldi. Programa Sivas Valisi Davut Gül, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Uğur Bulut, konuşmacı olarak Doğan Haber Ajansı (DHA) Büro Şefi Eraydın Aytekin, İhlas Haber Ajansı Bölge Sorumlusu Göktürk Fırat ve muhabir Turan Bulut, Kanal 58 program yapımcısı Ebubekir Tağızade, kentte görev yapan gazeteciler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan gazeteciler 2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden Gazeteci İsmail Güneş'i anlattı.

'SON NEFESİNDE DE HABERCİLİĞİNE DEVAM ETTİ'
Programda arkadaşı İsmail Güneş'i anlatan DHA Büro Şefi Eraydın Aytekin, "İsmail ile güzel günlerimiz geçti. Sürekli haber peşinde, aynı zamanda rakip kuruluş olarak tatlı bir rakabet içindeydik. İsmail'i mesleğine aşık, işine aşık, ailesini çok seven, iyi bir insan olarak tarif etmek herhalde mümkün. Bugün 'ajans muhabirliğinin şartları nedir' dediğizde en önemlisi fedakarlık diyoruz. Haberin bizler için hangi saatte ne zaman olacağının garantisi yoktur. Haberi ulaştırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek zorundasınız. Çok önemli bir görev. Bu bakımdan ele alındığında İsmail gerçekten gecesini gündüzüne katan, o zamanki şartlarda biraz da sıkıntı içinde olmasına rağmen, bunu asla bir sebep olarak görmeyip, aşkla işine sarılan ve gerçekten büyük mücadele veren bir arkadaşımızdı. Son örneğini bir kez daha gördük. O acı olayda da son nefesinde habercilik refleksini göstermeye devam etti. İsmail'in hayata bağlığı her zaman pozitifti. Arkadaşlarıyla iyi geçinen, espiriler yapan biriydi. Hayatımızın çok önemli bir bölümde beraberdik. Onunla hep tatlı rekabet yaşadık. Ama her zaman da iyi bir arkadaş olarak hayatımıza devam ettik. Aramızdan ayrılırken geride çok önemli mesajlar bıraktı. Bugün mesleğe başlayan arkadaşlarımızın da onun hayatından önemli satır başlarını, hafızalarında tutmalarını dilerim" dedi.
Meslektaşları da İsmail Güneş ile olan anılarını ve meslekte karşılaştıkları zorlukları anlattı. Programa katılan Vali Gül, Güneş'in yaptıkları ile örnek olduğunu, ardından da böylesine güzel sözler söylenmesinin onun ne kadar değerli bir insan olduğunun göstergesi olduğunu ifade ederek, rahmet diledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!