CHP İzmir Milletvekili Çam:

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmir Milletvekili Çam:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 14:45

- "Türkiye'de yolsuzluklar ne yazık ki yakın siyasi tarihimizin ayrılmaz bir parçasıdır"

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Sivas İl Başkanlığınca düzenlenen "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun 1. Yılı" adlı toplantıya katıldı.

Çam, parti binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "AKP iktidarında yolsuzlukların önlenmesi için değil, yolsuzluk yapılması için yeni bir yapılanmaya gidildi. Yeni bir devlet modeli ortaya çıktı. Nasıl yolsuzluk yapılır, devlet nasıl soyulur? Hükümetin temel görevlerinden birisi haline getirildi" diye konuştu.

"17-25 Aralık AKP iktidarının özetidir" diyen Çam, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yolsuzluklar ne yazık ki yakın siyasi tarihimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Pek çok hükümet döneminde Bakanlar Kurulu'nun bir ya da iki üyesi Yüce Divan'a gönderilmiştir. Ancak 17-25 Aralık 2013'te ortaya çıkan tablo, hükümetin neredeyse tüm organlarının yolsuzluğa bulaştığının göstergesidir. CHP'nin hırsızlık ve yolsuzlukla mücadele haftası olarak toplumla paylaştığı bu süreçte, AKP'nin meclis grubu da ciddi bir sınav vermektedir."

Haberin Devamı

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise "Bu toplantı sadece Sivas'ta değil 41 ilde, 41 milletvekilinin katılımıyla 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet haftasını unutturmamak adına düzenleniyor" dedi.

Özdemir, "Bugün burada her türlü baskıyla unutturulmaya çalışılan ama asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımızı, Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluk ve hırsızlık operasyonuyla başlayan 17-25 Aralık haftasını toplumumuzun gözünden uzaklaştırıyorlar. Türkiye'nin gündeminde tutmak olmalıdır. Tarihte kara bir gündür" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!