Başkan Aydın: Sivas, Milli dirilişin ocağıdır

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aydın: Sivas, Milli dirilişin ocağıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 10:54

Başkan Aydın: Sivas, Milli dirilişin ocağıdır

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın, "Sivas, tarihimizde milli dirilişin her zaman ana ocağı olmuştur" dedi.
Belediye gazetesine değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, seçim süreci ve yöne döneme ilişkin görüşlerini aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her türlü badireleri atlattığını ifade eden Aydın, "İçerde ve dışarıda ne kumpas kurarlarsa kursunlar, mutlaka Hak hâkim olacaktır. Batı, Ortadoğu başta olmak üzere bütün İslam dünyasında sömürü düzenini sürdürmek istiyor. Müslümanların kendilerine köle olmasını bekliyorlar. Bu oyunu bozacak tek ülke Türkiye’dir. O yüzden FETÖ ile PKK ile DAEŞ ile Türkiye’ye operasyonlar yapılıyor. Hedefteki ülke Türkiye’dir. Nihai amaç Türkiye’yi bölmektir, bu çok nettir. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye asla güneyindeki topraklarda uydu bir terör yapılanmasına izin vermeyecektir. Çekiç Güç’ün konuşlandırılmasından bu yana izlenen sinsi politika bugün kendini ele vermiştir. İkiyüzlü politikalar iflas etmiştir. Yepyeni bir dönem başlamıştır. Yerli ve milli politikalar, Ankara merkezli stratejiler tek çıkış yolumuzdur. Türkiye, hedeflerine milletçe sahip çıkmaktadır hamdolsun" dedi.

'CUMHUR İTTİFAKI KUTLU GELECEĞİMİZDİR'
Türkiye'nin 2023 hedeflerine de 2071 emellerine de kararlılıkla yürüdüğünü ifade eden Aydın şöyle dedi: 
"İlk adımı yönetim sistemi değişikliğiyle attık. Milletimizin onayıyla artık Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçmiş bulunuyoruz. Bu sistem sayesinde Türkiye hızına hız katacak, her alanda etkinlik kazanarak yüzyıllık meselelerini çözüme kavuşturacaktır. Ak Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakıyla birlikte 24 Haziran da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci dönem Milletvekilliği seçimleri çok önemli bir dönüm noktası olacaktır. Yerli ve milli emellerimize ulaşma yolunda yedi düvele karşı yüzyılın en ciddi mücadelesi söz konusuyken 'önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' diyenlerin maşeri vicdanda daha büyük makes bulacağından hiç şüphem yoktur. Cumhur İttifakı tabanda büyük bir coşkuyla karşılanmıştır. MHP lideri sayın Bahçeli’nin derin şuuru, siyasi nezaketi ve gelecek öngörüsüyle kararlılığı için de minnettarız.  367 krizinde de Gezi olaylarında da demokrasinin gizli bir kahramanı vardı o da Sayın Bahçeliydi. 15 Temmuz günü de Sayın Bahçeli’nin açıklamaları tankların paletlerini durdurmuş, uçakların kanatlarını kırmış, darbecilerin umutlarını dipsiz kuyulara atmıştır. İçeriden ve dışarıdan kim ne arıza çıkarırsa çıkarsın Türkiye kutlu yolculuğuna, yeni döneme, yerli ve milli kadrolarla, yerli ve milli anlayışla devam edecektir."

 'SİVAS, DESTANLAR ŞEHRİDİR'
Sivas'ın tarihte her zaman yeri olduğunu, geçmişte olduğu gibi bugün de değerlerine sahip çıktığını ifade eden Aydın şöyle devam etti:
"Sivas, tarihimizde milli dirilişin her zaman ana ocağı olmuştur. Bundan yaklaşık 100 yıl önce 4 Eylül 1919’da Sivas’ta bir milletin kaderi yine kendisi tarafından çizildi. 4 Eylül 1919’da Malazgirt’le başlayan kutsal yolculuğun asla son bulmayacağı dosta, düşmana, herkese gösterildi. Sivas, Sivaslılar her zaman tarihi misyonuna uygun bir şekilde hareket etmiştir. Söz konusu vatan olunca, söz konusu millet olunca, söz konusu istiklal olunca geri kalan her şeyin teferruat olarak görmüştür. İstiklal mücadelesinde bütün benliğiyle yer alırken birlik ve beraberlikten taviz vermemiştir. Türkiye’yi yeniden 4 Eylül 1919 öncesindeki şartlara taşımak isteyenlerin ihaneti, yine Anadolu’nun en emin beldesi olan Sivas’tan başlayarak engelleyeceğiz. Bu topraklarda hür ve müstakil yaşama arzumuzu dosta düşmana yine hatırlatacağız. Sivas, Sivaslılar top yekûn bu kararlılıktadır.  Bu kutlu mücadelede Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindedir. 2023 vizyonuna hatta 2071 hedeflerine hazır bir Sivas’ı ortaya çıkarmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!