Şırnak’ta AK Parti'li Yarka yeniden başkan seçildi; 3 ilçeyi DEM, 2 ilçeyi AK Parti, 1 ilçeyi BBP kazandı

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta AK Partili Yarka yeniden başkan seçildi; 3 ilçeyi DEM, 2 ilçeyi AK Parti, 1 ilçeyi BBP kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 01:33

Şırnak’ta AK Parti'li Yarka yeniden başkan seçildi; 3 ilçeyi DEM, 2 ilçeyi AK Parti, 1 ilçeyi BBP kazandı

Haberin Devamı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)- ŞIRNAK’ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’li Mehmet Yarka yeniden belediye başkanı oldu. İlçelerin ise 3’ünü DEM Parti, 2’sini AK Parti, 1’ini ise BBP kazandı.

Şırnak’ta 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 48’ini alan mevcut başkan Mehmet Yarka, yeniden belediye başkanı seçildi. İlçelerde ise DEM Parti’nin 3 adayı seçimi önde tamamlarken, AK Parti 2 ilçede, BBP 1 ilçede seçimi önde tamamladı.

İdil’de DEM Partili Türkan Kayır, Cizre’de DEM Partili Güler Yerbasan, Silopi’de DEM Partili Jiyan Ormanlı, Uludere’de AK Partili Gürgin Ürek, Beytüşşebap’te AK Partili Kamil Dürmüş, Güçlükonak’ta ise BBP’li Selahattin Aktuğ, belediye başkanı seçilen isimler oldu.

MEHMET YARKA KİMDİR

Haberin Devamı

Mehmet Yarka, 29 Ocak 1963'te Şırnak'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Şırnak'ta tamamlayan Yarka, Şırnak İl ve İlçelerini Geliştirme Vakfı kurucu üyeliği ile Genç İşadamları Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttü. Yarka, 1994-1999 yıllarında Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2019'da AK Parti'den Şırnak Belediye Başkanlığına seçilen Yarka, evli ve 3 çocuk babasıdır. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!