TIR şoförleri, sıra bekledikleri Habur sınır kapısında hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açtı

Güncelleme Tarihi:

TIR şoförleri, sıra bekledikleri Habur sınır kapısında hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 19:23

TIR şoförleri, sıra bekledikleri Habur sınır kapısında hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açtı

Haberin Devamı

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ, (Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a yük taşıyan, ramazanda da zorlu mesaileri devam eden TIR şoförleri, geçiş sırası bekledikleri İl Özel İdaresi’ne bağlı TIR parkında, araçlarının yanında hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açtı.

Türkiye üzerinden Irak’a yük taşıyan ve Silopi ilçesi yakınlarındaki İl Özel İdaresine bağlı TIR parkında geçiş sıralarını bekleyen TIR şoförleri, araçlarının yakında hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açtı. Ekmek ve su gibi ihtiyaçlarını TIR parkındaki marketten sağlayan şoförler, iftar saatinden önce TIR dorselerindeki mutfağa çevirdikleri kasalarını açarak, iftarlık malzemeleri ile yemek hazırladı. Bazı şoförler türlü, pilav, bulgur, kızartma gibi yemekler yaparken, Şanlıurfalı şoförler de çiğ köfte sofrası hazırladı. Ezanın okunması ile birlikte şoförler, iftarlarını yere serdikleri sofralarda açtı. Uzun seferleri nedeniyle araçlarını ev olarak gördüklerini belirten şoförlerden İsmail Mayda, “Dorsede yemek yapıyoruz. Yağmur ve çamurda biraz daha zahmetli oluyor. Gördüğünüz gibi, dorsenin içinde yemek yapıyoruz. Her türlü yemeği yapabiliyoruz. Pilavından tutun salataya, çorbaya, etine kadar her türlü şeyi yapıyoruz. Bu dorseler bizim mutfağımız, aracımız bizim evimiz” dedi.

Haberin Devamı

‘HER YERDE ÇİĞKÖFTE YAPABİLİRİZ’

Zaman zaman yemeklerini yetiştiremeyen arkadaşlarını da davet ettiğini belirten Şoför Abdullah Akkoyun da, bugünkü menüsünde türlü, cacık, pilav olduğunu, hazırladıkları yemekleri diğer şoför arkadaşlarıyla da paylaştığını söyledi. İftar için çiğköfte yoğuran Şanlıurfalı şoför İbrahim Akaş, “Şoförüz, şoför olduğumuz halde her yerde köftemizi yapabiliyoruz. Yemeğimizi yapıyoruz, elhamdülillah çok şükür aç değiliz. Bir nevi Allah’ın verdiği nimetlere şükredip çiğ köftemizi yaptık. İnşallah orucumuzu da açacağız” diye konuştu.

Çiğ köfte hazırlayan başka bir Urfalı Şoför Musa Özbayar da, “İftar için hazırlık yapıyoruz, iftar saatini bekliyoruz. İftarımızı açmak için bugün çiğ köfte yoğuruyorum. Ağabeyim de kalan diğer malzemeleri hazırlıyor” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!