HÜDAPAR GİK Üyesi Mahmut Kılınç:

Güncelleme Tarihi:

HÜDAPAR GİK Üyesi Mahmut Kılınç:
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 15:32

- "Kürt gençlerinin eline silah verip polisleri askerleri öldürtmek doğrusu Kürt gençlerini intihara sürüklemekten başka bir şey değildir"

Haberin Devamı

ŞIRNAK(AA)- Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mahmut Kılınç, bazı il ve ilçelerde kazılan çukurlara ilişkin "Kürt gençlerinin eline silah verip polisleri askerleri öldürtmek doğrusu Kürt gençlerini intihara sürüklemekten başka bir şey değildir" dedi.

Kılınç, HÜDAPAR Mardin İl Başkanı Şehmuz Akman, başkan yardımcıları Yahya Turan ve Abdulmenaf Baysal, Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç ve bazı partililerle Cizre ilçesini ziyaret ederek, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cudi Mahallesi'nde incelemede bulundu.

Çatışmalarda evi hasar gören bir vatandaş ile sohbet eden Kılınç, yaşananlardan dolayı duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra parti ilçe binasına geçen Kılınç, burada yaptığı açıklamada, HDP'ye ağır eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

Kılınç, HDP'nin çukur siyasetinin yanlışlığını Cizre'de müşahede ettiklerini vurgulayarak, "HDP siyaseti Cizre'de çukura gömülmüştür. Çünkü çukur siyaseti Kürt halkına yıkım getirmiştir" dedi.


Çukur siyasetinin Kürt halkına yıkım ve göz yaşından başka bir şey getirmediğini savunan Kılınç, şöyle konuştu:

"14-15 yaşındaki Kürt gençlerinin eline silah verip polisleri askerleri öldürtmek doğrusu Kürt gençlerini intihara sürüklemekten başka bir şey değildir. HDP-PKK, gerek Cizre gerekse diğer yerlerde örgütün sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaktan bir an önce vazgeçmelidir. Biz parti olarak başından beri söylediğimiz bir şey vardı. 'Bu çatışmalar halkın yaşam alanlarının dışına taşınması lazımdır' dedik. Eğer çatışma olacaksa halkın yaşam alanında olmasın şeklindeydi. Maalesef örgütün de sivilleri canlı kalkan olarak kullandığına, yaşanan yıkımlardan anlaşılmaktadır."


Devletin de zarar gören vatandaşların mağduriyetlerini giderme noktasında aceleci davranmasını gerektiğini aktaran Kılıç, iflasın eşiğine gelen vatandaşlar için acil önlem paketini bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Kılınç ve beraberindekiler, daha sonra Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!