DBP'li Tuncel: Rojava devrimi, Türkiye'yi tükürdüğünü yalayan duruma getirdi

Güncelleme Tarihi:

DBPli Tuncel: Rojava devrimi, Türkiyeyi tükürdüğünü yalayan duruma getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 14:53

DBP'li Tuncel: Rojava devrimi, Türkiye'yi tükürdüğünü yalayan duruma getirdi

Haberin Devamı

ŞIRNAK, (DHA)- DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Şırnak'ın Silopi ve İdil ilçelerinde bayramlaşma törenlerinde, AK Parti hükümetinin katliam politikası yürüttüğünü iddia ederek, "AKP bu plan ile Kürdistan şehirlerini büyük bir yıkımla karşı karşıya bıraktı. Rojava devrimi ise Türkiye'yi Avrupa'da tükürdüğünü yalayan bir duruma getirdi" iddiasında bulundu.
Partisinin MYK üyeleri ile birlikte Şırnak'ın İdil ve Silopi ilçelerinde vatandaşlarla bayramlaşan DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, devletin halkın üzerinde çok ciddi psikolojik baskı uyguladığını öne sürdü. AK Parti hükümetinin 'çöktürme planı' adı altında katliam politikası yürüttüğünü iddia eden Tuncel şöyle konuştu:
"AKP hükümetinin çöktürme planı adı altında yürüttüğü katliam politikası, Kürdistan şehirlerini büyük bir yıkımla karşı karşıya bıraktı. AKP hükümeti, devletin bütün olanaklarını kullanarak Kürdün iradesini kırmaya çalıştı. Ama halkın direnişi karşısında yenildi. Evet çok ağır bir süreç yaşadık ve büyük bedeller verdik. Yaşam alanlarımız yerle bir edildi, barınma haklarımız ellerimizden alındı. Tüm bunlara rağmen halkımızın özgürlük sevdası, adalet talebi dimdik ayakta duruyor."
'TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEMEÇTE'
Ortadoğu coğrafyasında Rojava Devrimi ile birlikte Kürt halkı için yeni olanakların ortaya çıktığını savunan Tuncel şunları söyledi: 
"Türkiye yeni bir dönemeçte. Ya demokratikleşecek, Kürt halkı başta olmak üzere ezilenlerle, emekçilerle yeni bir çözüm yolu oluşturacak. Ya da daha da derin bir kaosun içine girecek. Türkiye'yi on ayda uçurumun kenarına getirenler bunu net görmelidirler. Rojava devrimi AKP'yi Avrupa'da tükürdüğünü yalayan bir duruma getirdi. Rusya ve İsrail ile yaptığı anlaşmalar, politikasının başarısızlığa uğradığının bir sonucudur."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!