Ayancık'ta sahil koruma çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Ayancıkta sahil koruma çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 11:34

Haberin Devamı

SİNOP (AA) - Ayancık ilçesinde sahil koruma ve kumlama konusunda başlatılan mahmuz çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, DLH Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü düzeyinde yaptıkları çalışmalar neticesinde, ilçenin sahil bandının korunması ve kumsal oluşturmak için Gelincik Burnu'na yeni mahmuz yapılması, iskelenin her iki yanındaki mevcut mahmuzların korunması için ödenek çıkartılarak inşaat faaliyetlerinin başlatıldığını söyledi.

Ergün, "İlçemizde Gelincik Burnu sahil bandında kum oluşması ve sahilin korunması için 100 metre uzunluğunda yapılacak yeni mahmuzun proje bedeli 450 bin lira olup, sahilde bulunan ve 60 metre genişlikteki mahmuz 85 metreye çıkarılacak. Yine sahilde genişliği 60 metre olacak yeni bir mahmuz yapılacak. Bunların toplam proje bedeli ise 400 bin lira olacak" dedi.

Haberin Devamı

Ayancıkta yeni plajların da oluşacağını belirten Ergün, şöyle devam etti:

"Yeni yapılacak ve mevcut mahmuzların korunması için başlatılan bu çalışmalarla, hem sahillerimiz korunacak hem de turizm amaçlı kumlama yapılarak yeni plajlar oluşacak. İlçemizin gelecekteki turizm potansiyelini artırmaya yönelik sürdürülen çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmaların ilçemize kazandırılmasında emeği geçen AK Parti Sinop Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Sayın Mehmet Ersoy’a ve DLH Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlüklere minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!