Viranşehir Asif’ten Örnek Davranış

Güncelleme Tarihi:

Viranşehir Asif’ten Örnek Davranış
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 13:02

VİRANŞEHİR ASİF'TEN BİR ÖRNEK DAVRANIŞ DAHA.

Viranşehir ilçesinde Ggittikçe artmakta olan madde bağımlılığından dolayı ölümleri artması neeniyle çalışmalar başlatan ASİF Viranşehir İlçe Başkanı Emrullah Turnalı ve ASİF Kadın Kolları Başkanı Pınar Çuvanlıoğlu sivil toplm örgütleri ile konuya dikkat çekmek için bir basın toplantısı düzenledi.
Çuvanlıoğlu, "Günümüzde sayıları gittikçe artan madde bağımlılığı gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatlarını tehdit etmektedir. Aile ve Sosyal İlişkiler Federasyonu olarak bu duruma duyarsız kalan aile ve toplumu uyarmak maksadıyla böyle bir basın açıklamasını yapıyoruz. Madde bağımlılığı ile mücadele tek bir kurum tarafından yürütülmeyeceği toplum ve devletin tüm kurumları el ele verip bir bütün içerisinde mücadele edilmelidir. Sadece kolluk kuvvetinin yakalamaları veya sağlık kuruluşlarının tedavi yönündeki çabaları tek başına bir anlam ifade etmemektedir. Bunların mutlaka eğitim faaliyetleri ile de desteklenmesi şarttır. Çünkü görülmektedir ki uyuşturucu sorunu arkadaşlar ve aile içerisinde çözümlemeye çalışan bir mesele olma yolundadır. Bunun en büyük nedeni ise toplumsal örf- adete bağlı kaygılar ile konu hakkında yeterince bilince sahip olunamamasıdır. Uyuşturucu satıcıların ve kullanıcıların maddelerin tanımında göstermiş olduğu özendirici reklamların olumsuz sosyal medyanın etkisi düşünüldüğünden karşı savaş olarak toplumu bilinçlendirmek bu konuda madde yakalamaktan çok daha büyük bir önem arz etmektedir. Maddelerin kişi üzerinde meydana getirdiği etki ve köleleştirme ilk bakışta bireysel bir sorun olarak göze çarpmakta ise de bunun zamanla toplumun kanayan bir yarası olduğu gerçeği önümüze gelmiştir" dedi.
ASİF İlçe Başkanı Emrullah Turnalı da, öncelikle emeği geçen, ASİF Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Beslenen ve Gençlik Kolları Teşkilatına, Kadın Kolları Başkanı Pınar Çuvanlıoğlu, ve Kadın Kolları Teşkilatına teşekkür etti. Turnalı, İlçe Emniyet mensuplarına, basın mensuplarına Osmanlı Eğitim Ocaklarına, Viranşehir Derneği’ne, CHP İlçe Başkanlığına, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığına, Türkiye Talasami Federasyonuna, Anadolu Selçuklu Derneği Şanlıurfa İl Başkanlığına, Şuski Eski Koordinatörü İbrahim Gelin ve Lütfi Doğru’ya ve katılan tüm duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!