Vali Erin: Bayrak sevinciyle tutuşan gençlik hayal ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Vali Erin: Bayrak sevinciyle tutuşan gençlik hayal ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 14:20

Vali Erin: Bayrak sevinciyle tutuşan gençlik hayal ediyoruz

Haberin Devamı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA’da Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nin (ÇEMATEM) temeli törenle atıldı. Vali Abdullah Erin, "Bizim hayalimizde AMATEM'ler ÇEMATEM'ler yok, gençlerimizin madde bağımlılığı merkezleriyle mücadelesi yok. Bunların olmadığı, gençlerimizin bunlara bağımlı olmadığı, bayrak sevinciyle tutuşan bir gençlik hayal ediyoruz. Gençlerimizi zehirleyen, onların geleceğini karartan bu maddeyle istikrarlı bir şekilde mücadele edeceğiz" dedi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in girişimleriyle 2018 yılı yatırım programına alınan 30 Yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile 15 Yataklı Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) projelerinin temel atma töreni gerçekleşti. Toplam 5 bin 341 metrekare alan üzerine kurulacak olan merkezlerin temel atma törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Sağlık Müdürü Himmet Durgut, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı. Temel atma töreninde AMATEM ve ÇEMATEM'e Şanlıurfa'da ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Bugün burada niyet olarak hayırlı bir işin temelini atmak üzere bir arada bulunuyoruz. Ama AMATEM ve ÇEMATEM, Şanlıurfa'mızın uzun süre gündeminde olan, vatandaşımızın bir araya geldiğimiz her toplantıda dile getirdikleri bir ihtiyaç, bir eksiklik. Bizde bir temel atalım ve vatandaşımızda görsün, bu iş başladı ve yapılacak. Bizim hayalimizde AMATEM'ler ÇEMATEM'ler yok, gençlerimizin madde bağımlılığı merkezleriyle mücadelesi yok. Bunların olmadığı, gençlerimizin bunlara bağımlı olmadığı, bayrak sevinciyle tutuşan bir gençlik hayal ediyoruz. Elinden tutulup, çekilmesi gereken bir kitle var. Gençlerimizi zehirleyen, onların geleceğini karartan bu maddeyle istikrarlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Projenin tamamlanması için 500 gün var. Ancak bizim 500 gün bekleyecek zamanımızın  ve sabrımızın olmadığını da ifade etmem lazım. 2019 yılı içerisinde en kısa sürede bu yatırımı tamamlayıp, açılışı gerçekleştirelim. Bu sadece kuru bir bina olmayacak, hobi bahçeleri, spor alanları olacak. Çocuklar hem tedavi olup, hem de bedenen sağlıklı zaman geçirecek. Yüklenici firma, 2019 Kasımın ilk haftası inşallah projeyi tamamlayacak” diyerek sözlerine son verdi.
Madde bağımlılığının Şanlıurfa'da büyük bir tehdit oluşturduğuna değinen Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise "Bugün 30 yataklı AMATEM ve 15 yataklı ÇEMATEM'in temelini atıyoruz. Keşke bu temele ihtiyaç duyulmasaydı, keşke bunun yerine bir okulun temeli atılsaydı. 2 hafta önce yapılan sunumda Urfa'da uyuşturucu kullanımının ilçelere göre dağılımı verildi. Urfa nüfusuyla bunu çarptığımızda 42 bin kişiye tekabül ediyor. Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bunu kaynağında kurutmamız gerekiyor ve ailelere çok önemli görevler düşüyor. Bir çocuğun sadece ayakkabısını giydirmek yetmiyor, kalbini de doyurmak lazım. Bu gençlerin enerjisini ülkenin kalkınması için kullanmamız lazım. Bunların her birisini ülkenin birer fedaisi haline getirmemiz lazım" diye konuştu.
Temel atma töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Sağlık İl Müdürü Himmet Durgut ise uyuşturucu kullanımı konusunda ailelere uyarıda bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!