Suruç'ta Suriyelilerle iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Suruçta Suriyelilerle iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 10:42

Suruç'ta Suriyelilerle iftar yemeği

Haberin Devamı

 

SURUÇ, (Şanlıurfa), (DHA)-ŞANLIURFA’nın Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ferhat Sinanoğlu, Suruç AFAD Konaklama tesislerinde Suriyelilerle birlikte iftarını açtı.

 

Suruç Kaymakamlığı ile ilçe belediyesi tarafından Suruç Konaklama tesislerinde iftar yemeği düzenlendi. 35 bin Suriyelinin yaşadığı Konaklama tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu, Belediye Baskan Yardımcısı Mehmet Han Özdemir, ilçe Emniyet Müdürü Murat  Türker, Kamp Müdürü Adem Yumak ile konaklama tesisi sorumluları katıldı. Kaymakam Sinanoğlu, Suriyelilerle birlikte iftarını açtı.

İftarda Suriyelileri çorba, kebap ve tatlı ikram edildi. Konaklama tesislerinde kalan Suriyelilerle sohbet eden Sinanoğlu, çocuklara oyuncak dağıttı. Her zaman mazlumun yanında olduklarını ve onlara yardım ettiklerini ifade eden Kaymakam Sinanoğlu, şunları söyledi.

“Bugün yurtlarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimizle iftar yemeğinde bir araya geldik. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Bizler millet olarak her zaman zalimin karşısında, mazlumun ise yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Kendini bilmeyenlerin, inancını, tarihini, kültürünü bilmeyenlerin vatan diye bir derdi elbette olmaz. Burada bulunan muhacir ve ensar tüm kardeşlerim, vatanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorlar her zaman yanlarında olacağız.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!