Şanlıurfalılar güne 'tirit' ile başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfalılar güne tirit ile başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 12:05

Şanlıurfalılar güne 'tirit' ile başlıyor

Haberin Devamı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFALILAR güne; et, yoğurt, sarımsak ve ekmekle hazırlanan yöresel yemek tirit ile başlıyor.
Kent merkezinde 25 yıldır tirit yapan Bedir Gül, yöresel yemeğin Hz. İbrahim Peygamber döneminden bu yana Şanlıurfa'da tüketildiğini söyledi. Gül, sabah namazı ardından insanların tirit yemeye başladığını ve kentteki lokantalarda da yemeğin birkaç saatte tükendiğini anlattı. Altında kare parçalar şeklinde kesilmiş lavaş ekmeği bulunan bakır tabakta kuzu eti ve sarımsaklı yoğurtla hazırlanan ve üzerine et suyu eklenen tiritin özellikle kış aylarının vazgeçilmez kahvaltı menüsü olduğunu anlatan Bedir Gül, "Şanlıurfa’da özellikle insanlar kış mevsiminde güne tirit yiyerek başlıyor. Tirit; bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi tok tutan besin değeri yüksek bir yemektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!