Şanlıurfa'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 14:42

- Karaköprü Belediyesi'nin yol yapım çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Karaköprü Belediyesi, Yusufkuyu Mahallesinde stabilize yol çalışması başlattı.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Başkan Yardımcıları İsa Kızıldemir, Ömer Göçebeler, Hamdi Yazar ve Kırsal Hizmetler Müdürü Emin Canbek ile birlikte stabilize yol çalışmalarının yapıldığı Yusufkuyu Mahallesini ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Amaçlarının tüm mahallelere hizmetin en iyisini getirmek olduğunu ifade eden Çiftçi, özellikle kırsal bölgeleri çamur ve tozdan kurtaracaklarını kaydetti.

Söz verdikleri gibi tüm mahallelerde sorunları çözmeye çalıştıklarını belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

"Taziye evi anlamında da 11 mahallemizin ihalesini yapmış durumdayız. 7 tane taziye evi şuanda projelendiriliyor. Atıl durumda bulunan 11 tane köy okulumuz var, bu okulların tahsisini Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bitirdik ve bunların onarımını gerçekleştireceğiz. Eldeki imkanları en iyi şekilde kullanarak el birliği ile bu hizmeti başaracağız. Amacımız insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir. Herkesi kendi köyünde, kendi mahallesinde mutlu olmasını sağlamaktır. Ben emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum."

Haberin Devamı

Yusufkuyu Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Uşaklı ise belediyenin çalışmalardan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Çiftçi’ye teşekkür etti.

- Sertifikalı tohumun önemi anlatıldı

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantı düzenlendi.

ŞUTB'den yapılan açıklamaya göre, İmam Keskin Buğday Pazarı'nda düzenlenen toplantıda konuşan ŞUTB' Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Aydın, üyelere sertifikalı tohumun önemini anlattı.

sertifikalı tohumun GAP bölgesinde verimi arttırdığını belirten Aydın, üretim miktarlarında Türkiye’de yüzde 8,2, GAP’ta ise yüzde 8,3 artış görüldüğünü ifade etti. GAP’taki artış ortalamasının Türkiye’deki artış ortalamasının üzerinde olduğunu aktaran Aydın, sertifikalı tohumun yaygınlaşmasını sağlamak gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Doç. Dr. Mehmet Mamay ise bitki hastalıkları ve zararlıları hakkında üyelere bilgiler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!