Şanlıurfa’da eczacılardan hastanelerin taşınmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da eczacılardan hastanelerin taşınmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 10:47

Şanlıurfa’da eczacılardan hastanelerin taşınmasına tepki

Haberin Devamı

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)–ŞANLIURFA’da, 27'nci Bölge Eczacılar Odası Genel Sekreteri Süleyman Acar, Çocuk ve Doğum Hastanesinin yeni yapılan şehir hastanesine taşınması yerine mevcut hastanelere personel desteği sağlanarak yeni hastanelerin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Evi’nin yeni açılan hastaneye taşınması için çalışmalar başlatıldı. Mevcut hastanelerin yeni binaya taşınmasıyla hastaların mağdur olacağını ifade eden Eczacılar Odası Genel Sekreteri Süleyman Acar, mevcut hastanelerin korunarak personel takviyesi ile güçlendirilip sağlık hizmetinin verilmesi gerektiğini söyledi. Özel hastanelerin kapatılmasıyla hasta yükünün arttığını belirten Acar, şunları söyledi:

"Şanlıurfa’da birçok sağlık merkezi ve özel hastaneler kapanmış durumda. İlimizin yatak kapasitesi zaten yetersiz ve emsal illere baktığınız zaman 2 bin 800 yatağımız vardı. Bu hastanelerin kapanmasıyla yatak kapasitesi daha da düşmüş oldu. İlimiz sınırları içerisinde ikamet eden, Suriyeli misafirlerinde düşündüğümüz zaman bu yetersizliğin daha çok gözle görülebilir hale geldiğini görürsünüz. Bu iki hastanemizin yatak kapasitesini topladığımız zaman 600 yatak olduğunu biliyoruz ve buda büyük bir hastanenin Şanlıurfa sınırları içerisinden taşındığını görebiliyoruz. Bu durum zaten yetersiz olan sağlık hizmetini daha da sıkıntılı bir duruma getirecek, sağlık alanında adeta kaos ortamı meydana getirecektir. Mevcut Kadın Doğum ile Çocuk Hastanesinin taşınması yerine onarım yapılmasının daha iyi olacaktır. Mevcut hastanelerin taşınması yerine personel ile güçlendirilerek daha çok yatak kapasitesi ile halka hizmet vermesi gerekiyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!