"Gönül Elçileri Projesi "

Güncelleme Tarihi:

Gönül Elçileri Projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 15:18

"21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE AĞAÇ BAYRAMI" DOLAYISIYLA DÜZENLENEN ŞANLIURFA’DA FİDAN DİKİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

"21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı" dolayısıyla düzenlenen Şanlıurfa’da fidan dikim töreni gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu "Gönül Elçileri Bereket Ormanı" projesi kapsamında ve "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı" dolayısıyla bugün eş zamanlı olarak 81 ilde fidan dikimi gerçekleşti. Şanlıurfa’da ise Orman Müdürlüğü tarafından 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) başlatılan fidan dikme töreninde 2 bin fidan dikildi.
Törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bu yıl Şanlıurfa genelinde 20 milyon ağaç dikmeyi hedeflediklerini vurguladı. Tarihi kentin artık kuru bir il olmadığını belirten Küçük, "Şanlıurfa’ya sene sonuna kadar 2 milyon ağaç ekeceğiz. Yani 10 sene içinde 20 milyon ağaç eder. Gönül ister ki daha fazla olsun, çünkü gerçekten Şanlıurfa olarak biz kuru bir memleketiz, bu bir gerçek. Ama artık Şanlıurfa yeşilleniyor. Yine OSB’de yürüttüğümüz proje kapsamında 100 Bin fidan dikiyoruz" dedi.
Şanlıurfa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Bayıcı ise, “Bu toprakların bizlere atalarımızın mirası olduğu kadar çocuklarımızın emanetidir. Çocuklarımıza yaşanılabilir temiz bir çevre ve yemyeşil bir ülke bırakmak hepimizin görevidir. Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2014 yılında 14 bin 900 dekarlık alan da ağaçlandırma çalışmaları yaparak 1 Milyon 548 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. 2015 yılındaki hedefimiz 20 bin hektarlık alanda 2 milyon adet fidanı toprakla buluşturmak” dedi.
Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar bölgede 200 bin fidan dikimini gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!